Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Bojujte s celulitídou

Bojujte s celulitídou Po vianočných sviatkoch pribudlo mnohým dámam nejaké to kilo naviac. A to je jednou, avšak nie jedinou, príčinou vzniku nepeknej pomarančovej kože, a teda celulitídy. Aj keď o letnej dovolenke pri mori v plavkách ešte len snívate, určite si samé seba predstavujete o pár kíl štíhlejšie a s krásnou opálenou pokožkou. Bojujte preto s celulitídou už dnes, aby sa váš sen stal skutočnosťou.

Čo je to celulitída
Celulitída, alebo tiež pomarančová koža, je mnohými pokladaná za civilizačnú chorobu alebo tiež za estetický problém. Postihuje najmä ženy a nemôžme tvrdiť, že iba ženy s nadváhou či obezitou. Celulitídu majú aj štíhle ženy, či športovkyne, alebo dokonca modelky! Určite ste aj vy natrafili na fotky celebrít, ktorým sa táto kozmetická „chyba“ nevyhla.
Celulitída je vlastne výsledok ukladania prebytočného tuku, kedy vznikajú neforemné hrbolčeky, ktoré potom tlačia na pokožku. Tieto hrudky ďalej spôsobujú horšie prekrvenie, čím sa narušuje podkožné väzivo. Deje sa tak najmä na bokoch, stehnách a pozadí, pričom nežnejšie pohlavie s postavou „hrušky“ je touto „chorobou“ postihované oveľa častejšie.

Príčiny vzniku celulitídy
Na vzniku celulitídy sa „podpisuje“ viacero faktorov. Ako sme už vyššie spomínali, je to aj nadváha, ochabnuté väzivo, nesprávna životospráva, fajčenie, hormonálne poruchy, stres, zlý krvný a lymfatický obeh. Ďalším faktorom je aj dedičnosť, aj keď sa zdravým stravovaním či športovaním dá tomuto daru od predkov vyhnúť.
Najčastejšie celulitída ohrozuje ženy v tehotenstve, dievčatá v puberte, ženy v menopauze či ženy, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu, pretože majú vyššiu hladinu estrogénu. Ten totiž môže za ochabovanie tkaniva a ukladanie tukových buniek.

Ako predchádzať celulitíde
V prvom rade zmeňte svoje stravovacie návyky. Ideálne je začať detoxikáciou, kedy sa vám z tela odplavia všetky škodlivé látky. Potom je dôležité, aby ste obmedzili príjem kofeínu, čierneho čaju, soli a prestali fajčiť. Jedzte viac zeleniny a ovocia, dodržujte pitný režim. Denný príjem potravy si rozdeľte do menších dávok, piatich až šiestich. Pozor si dávajte aj pri diétach a na následný jojo efekt. Ideálna diéta je taká, ktorá vás zbaví asi jedného kilogramu za týždeň. Aby ste prekrvili svoju pokožku, športujte. Nielenže schudnete, ale vaše tkanivo sa aj spevní. Na prekrvenie tkaniva je vhodná aj masáž. Ideálne je skombinovať masáž s používaním krémov proti celulitíde. Krémy totiž tiež zlepšujú prekrvenie pokožky.

Anticel - krém proti celulitíde
Anticel je krém proti celulitíde, ktorý sa ľahko vstrebáva a má veľmi kladný vplyv na lymfatický systém. Pomáha tiež odbúravať tuky a vyhladzuje pokožku. Obsahuje túžobník brestový, extrakt z kostihoja lekárskeho a prasličky roľnej, ďalej vitamín E a panthenol. Má protizápalové a spevňujúce účinky, čím výrazne zmierňuje celulitídu.
Ak chcete účinne bojovať proti celulitíde, musíte zapojiť všetky zbrane súčasne. To znamená zmenu stravovacích návykov, stop fajčeniu, ale aj stresu, aktívne športovať, dopriať si pravidelnú masáž a, samozrejme, každý večer použiť krém proti celulitíde.
Len takýmto spôsobom sa splní váš sen o krásnej a bezchybnej pokožke na celom vašom tele.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková