Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Brokolica

Brokolica

Zelenina, ktorú niektorí ľudia zbožňujú, iní sa nedokážu naučiť ju konzumovať. Brokolica je špecifická svojím zaujímavým tvarom a krásnou tmavozelenou farbou. Brokolica sa stáva obľúbenou aj preto, lebo sa ľahko pripravuje, je zdravá a môžeme ju kúpiť v akomkoľvek stave, či už čerstvú alebo v mrazenej forme. Najlepšie je pripravovať túto zeleninu v kombinácii s plodinami, ktoré obsahujú biotín a to sú rajčiaky, avokádo alebo špenát. Vtedy získame z brokolice pre svoje zdravie skutočne najviac. Táto zelenina je naozaj jednou z najzdravších druhov a výskumy potvrdzujú, že preventívne pôsobí proti onkologickým ochoreniam. Je skvelá aj vďaka vysokému obsahu karoténov, za ktoré vďačí svojej krásnej farbe. Zistime spolu, čo brokolica obsahuje a ako nám dokáže pomôcť.

Odkiaľ pochádza?

Brokolica patrí do skupiny hlúbovín. Oproti karfiolu je však výživovo hodnotnejšia a taktiež chuťovo jemnejšia. V súčasnosti sa pestuje aj v našej krajine, ale najväčším exportérom tejto zeleniny je Taliansko. Je obľúbená v mrazenej forme, pretože sa nedá v čerstvom stave veľmi dlho skladovať.

Obsah

Ako som spomínala, brokolica obsahuje veľké množstvo karoténov, z ktorých metabolizmom v našom tele vzniká vitamín A. Vitamín A dokáže ochraňovať naše sliznice. Ďalšou dôležitou látkou v tejto zelenine je horčík. Horčík v organizme potrebujeme pre správnu funkciu svalov, srdca a taktiež prenos nervových vzruchov a produkciu hormónov v tele. Okrem toho nájdeme v brokolici obrovské množstvo vlákniny, ktorá prečisťuje náš organizmus a dáva nám do poriadku trávenie. Ďalej obsahuje veľa železa a preto je vhodná pre ženy, ktoré počas menštruácie trpia nedostatkom tejto látky. Obsahuje aj skvelý vitamín C, bez ktorého by sa naša imunita nezaobišla. Ďalšou látkou v brokolici je draslík, ktorý je schopný odvodňovať organizmus a znižovať krvný tlak.

Účinky

Brokolica nám pomáha v mnohých oblastiach. Tu je niekoľko z nich: - Je prevenciou proti infekciám - Zlepšuje trávenie - Posilňuje svaly - Podporuje imunitu - Podporuje zdravý spánok a celkovú pohodu - Posilňuje srdce - Zabezpečuje výživu buniek - Zmierňuje menštruačné ťažkosti - Prečisťuje črevá

Spracovanie

V súvislosti s nákupom brokolice je najlepšie ju čerstvú kupovať počas sezóny a v iných častiach roka si zaobstarať mrazenú formu. Nemusíte sa jej báť, pretože aj mrazená si zachováva všetky živiny. Pri spracovaní odrežeme drevnaté stonky a ostatné časti môžeme použiť. Či už do polievok, na zapekanie, do šalátov alebo ako prílohu. Je to na vás.

Ak však patríte ku skupine ľudí, ktorí brokolicu neobľubujú, ale látky v nej obsiahnuté chcete svojmu organizmu dopriať, môžete využiť výživové doplnky, konkretne Detoxitabs - obsahuje 300 mg brokolicového extraktu BroccoRaphanin™. Naša stránka vám ponúka napríklad koncentrát z ovocia a zeleniny.

Brokolica je skvelou zeleninou, ktorú môžete pravidelne zaraďovať do svojho jedálnička. Vymýšľajte rôzne recepty a dodajte tak zdravie sebe aj svojej rodine. Pomôžete si tak s rôznymi nepríjemnosťami v organizme a posilníte imunitu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den, zásilka přišla v pořádku, děkuji za rychlé vyřízení mé objednávky.“

Št. Koiš