Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Bromelaín - enzým z ananásu nielen na podporu trávenia

Bromelaín - enzým z ananásu nielen na podporu trávenia

Ak hľadáte nejakú prírodnú alternatívu prirodzenej podpory trávenia, vyskúšajte bromelaín. Okrem iného je zodpovedný aj za množstvo iných zdravotných výhod.

Je to vlastne proteolytický enzým (enzým, ktorý štiepi bielkoviny), ktorý sa nachádza v čerstvom ananáse. Hoci ho obsahuje každá časť tohto exotického ovocia, najhojnejšie zastúpenie má stopka.
Enzýmy sú biologické katalyzátory používané na urýchlenie chemických reakcií v tele!
Bromelaín je schopný hydrolyzovať alebo rozobrať širokú škálu typov bielkovín.

Akú má úlohu?

Zjednodušene povedané, bromelaín štiepi bielkoviny. Keď sa zamyslíte je to naozaj potrebný enzým, keďže veľa potravín, ktoré jete obsahujú vysoké množstvá bielkovín a pri ich tepelnej úprave sa väčšina prirodzene sa vyskytujúcich enzýmov zničí. Ako proteolytický enzým, pomáha našim tráviacim mechanizmom rozkladať zložité proteínové molekuly do menších peptidových jednotiek alebo jednotlivých aminokyselín.
Tieto menšie komponenty sú zásadné pre vlastnú tvorbu svalovej hmoty, neurotransmiterov a ďalších molekúl na báze proteínov, ktoré naše telo produkuje.

Keď sa príjme spolu s jedlom, pomáha pri trávení. Ak sa užije na lačný žalúdok, dostáva sa do krvi a môže pomôcť inhibovať rast zápalových buniek.

Výhody bromelaínu

  • Pomáha zmierniť tráviace problémy.
  • Môže prispieť k zmierneniu opuchov, modrín, urýchliť čas hojenia po chirurgických zákrokoch.
  • Má silné protizápalové vlastnosti a preto môže byť užitočný pri podpore hojenia drobných poranení svalov.
  • Môže byť nápomocný pri nadmernej krvnej zrážanlivosti (práve z tohto dôvodu sa neodporúča pre ľudí, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi).
  • Pomáha zmierniť opuch prínosových dutín.
  • Môže pomôcť vyrovnať pH v žalúdku, rovnako ako alkalitu tenkého čreva.
  • Bromelaín môže zvýšiť celkový imunitný systém v ľudskom tele.
  • Pomáha redukovať tuk v oblasti brucha.
  • Pomáha inhibovať tvorbu tromboxánov - látok, ktoré spôsobujú bolesť kĺbov a stuhnutosť.

Kombinácia bromelaínu a quercetínu

Dve prírodné zložky, ktoré majú synergický efekt. Ak sa rozhodnete pre užívanie bromelaínu, mali by ste zvážiť aj kombináciu s quercetínom - cenným antioxidantom na podporu imunity.
Bromelaín pomáha zvýšiť využitie quercetínu a jeho vstrebávanie do krvného obehu.
Takáto kombinácia má silné protizápalové vlastnosti. Môže pomôcť pri športových úrazoch, tráviacich problémoch, ťažkostiach s močovými cestami, pri žilovej nedostatočnosti a podobne.

Neužívajte ak ste tehotná, dojčíte, máte problém s krvnou zrážanlivosťou, obličkami, pečeňou, alergiu na ananás alebo kardiovaskulárne problémy.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky, všetko dobre dopadlo, darčeky budú odovzdané včas. Som veľmi spokojný, určite si budem u vás objednávať aj naďalej. Všetko dobré a nech sa vám darí!“

Luknár