Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Bylinky v boji proti depresii a podráždenosti

Bylinky v boji proti depresii a podráždenosti

Určite to poznáte. Ste depresívny, možno prežívate stavy úzkosti a podráždenosti a nič vám nedokáže pomôcť a rozveseliť vás. Niekedy možno stačí len čaj zo zázračných byliniek z božej lekárne a vaše nervy sa hneď dostanú do normálu. Aby sme si však vedeli vybrať správne, a uvariť si čaj, ktorý nám skutočne pomôže, mali by sme sa naučiť, ktoré bylinky sú vhodné v boji s týmito ťažkosťami. Pozrime sa spolu na druhy, ktoré nám pomôžu.

Definícia

Depresia je charakterizovaná ako psychologický stav melanchólie a hlbokého smútku. Tento stav môže vypuknúť bez alebo za prítomnosti nejakej evidentnej príčiny. Prejavy, ktoré s depresiou súvisia sú napríklad strata chuti do jedla, nespavosť, strata motivácie, tendencia k celkovej pasivite, strata radosti zo života, niekedy až myšlienky na smrť. Tieto prejavy však dokážeme potlačiť aj skvelými bylinkami.

Sila fytoterapie

Pri použití fytoterapie, čo znamená vhodná voľba bylín a ich správne aplikovanie, musíme dbať na výber druhov, ktoré majú harmonizujúci účinok a podporný účinok na nervový systém. Taktiež by sme mali dbať na výber byliniek, ktoré dodajú nášmu telu výživné látky, ako sú napríklad vitamíny zo skupiny B-komplexu alebo lecitín. Pozor by sme si mali dať na dráždivé rastliny, ktoré sa pri takýchto problémoch neodporúčajú.

Medovka a valeriána

Medovka je známa svojimi vyvažujúcimi a ukľudňujúcimi účinkami na nervový systém organizmu. Okrem toho upravuje spánkový režim, odstraňuje menštruačné bolesti a má aj antibakteriálne a protivírusové účinky. Valeriána mierne utlmuje, odstraňuje nespavosť, a rovnako pozitívne pôsobí proti úzkosti a dokáže odstraňovať reumatické bolesti.

Materina dúška a ženšen

Materina dúška sa vyznačuje podpornými a revitalizujúcimi účinkami na organizmus, odstraňuje problémy s trávením a ochraňuje naše sliznice. Ženšen sa používa ako skvelé antidepresívum a anxiolytikum, čo znamená, že pôsobí účinne proti stavom úzkosti. Okrem toho ovplyvňuje kardiovaskulárny systém a tiež reprodukčný systém. Vďaka jeho účinkom dokážeme lepšie zvládať stres.

Šalvia a ľubovník

Šalvia je bylinka zaujímavá tým, že je schopná stimulovať činnosť nadobličkovej žľazy. Je schopná ochraňovať ženské pohlavné orgány, vyrovnávať hormonálnu nerovnováhu a odstraňovať tráviace ťažkosti. Ľubovník je schopný povzbudzovať a harmonizovať nervový systém organizmu. Tiež povzbudzuje hojenie rán, má antiseptické účinky a podporuje tráviaci systém.

Dúška tymiánová (tymian)

Táto bylinka sa vyznačuje povzbudzujúcimi účinkami a schopnosťou stimulovať intelektuálny výkon. Okrem toho podporuje imunitu organizmu, má antiseptické účinky, odstraňuje problémy s ústnou dutinou a hrdlom a podporuje správne fungovanie močovej sústavy.

Bylinky sú nám nápomocné v mnohých smeroch. Ak si však chcete zjednodušiť ich zháňanie, naša stránka vám ponúka množstvo produktov z nich vyrobených. Môžete si vybrať napríklad sypaný čaj z materinej dúšky alebo éterický olej z tejto bylinky, ďalej rôzne čaje vyrobené zo šalvie, rovnako aj éterický olej alebo sérum z tejto bylinky, čaj zo ženšena alebo koncentrované látky zo ženšena vo forme tabliet, ľubovníkový sirup alebo čaj, množstvo tinktúr a iných špeciálnych výrobkov podľa vašich špecifických potrieb.

V prípade, že sa vám niektorá z byliniek páči, pripravujte si z nej pravidelne chutný čaj alebo používajte tinktúry, či éterické oleje. Sila prírody je nevyčerpateľná a na každý problém si v nej nájdeme riešenie. Využívajte tieto zázračné bylinky a vaše telo bude spokojné.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vam podakovat za expresne dodanie mojej objednavky. V pondelok uhradene a dnes si uz pochutnavam na Vasich dobrotach. Keby si vsetci z Vas brali priklad :) “

Martina E.