Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čaje na celý deň

Čaje na celý deň Mnoho odborníkov tvrdí, že nie je dobré piť jeden druh čaju dlhodobo a nepretržite. Tak napríklad žihľavový čaj je vynikajúci na očistnú kúru, mnohí ho pijú aj pri padaní vlasov. Málokto však vie, že žihľavový čaj riedi krv, odvodňuje organizmus a odplavuje z tela vápnik. V našom článku si preto povedzme, aké čaje sú vhodné počas celého dňa.

Čaj na ráno
Kto by si ráno nepochutil na dobrej teplej káve? Dôvodom je najmä kofeín, ktorý káva obsahuje a ktorý nás preberie a osvieži. Kofeín sa však nachádza aj v čaji. Avšak kofeín v káve je iný ako kofeín v čaji. Účinky kávy nastupujú rýchlo, ale rovnako rýchlo aj odznejú. Povzbudzujúce účinky kofeínu v čaji nastupujú pomalšie, ale zato vás povzbudia na dlhšiu dobu. Ideálny čaj na ráno je preto zelený či čierny čaj. Ak ale pijete čierny či zelený čaj kvôli kofeínu, mali by ste vedieť, že ho nesmiete nechať dlho lúhovať. Po viac ako štyroch minútach sa totiž triesloviny rozpustia a kofeín bude do tela prúdiť pomalšie a aj jeho účinky budú slabšie.

Čaj na doobedie
Ak vás v práci čaká dôležitá porada, uzávierka, pohovor so šéfom či jednoducho stresový deň, doprajte si čaj, ktorý podporí myslenie, pamäť a vzpruží vašu myseľ. Takéto účinky má napríklad Ginko dvojlaločné. Pomáha lepšie prekrviť mozog, odporuje pamäť a koncentráciu. Veľmi dobrý je aj čaj Rooibos. Zmierňuje napätie a nervozitu. Aj Šalviový čaj je vhodný pri preťaženosti v práci, ale aj vtedy, ak vás už z toho pobolieva žalúdok. Šalviový čaj je ideálny práve na žalúdočné problémy spôsobené nervozitou. So žalúdočnou nervozitou je často spájaná aj hnačka. V takomto prípade vám pomôže čaj z Pakosta smradľavého.
Pre tých, ktorí majú pohodový deň v práci a nič náročné ich nečaká, odporúčame najmä v zimnom období čaje na posilnenie imunitného systému, napríklad čaj z Echinacei purpurovej, čaj z Rakytníka rešetliakového či Žen-šenový čaj. Ak už pociťuje prvé príznaky nachladnutia či chrípky, vyskúšajte Lipový čaj, čaj z Mäty piepornej či Túžobníka brestového.

Čaj po výdatnom obede
Určite poznáte ten pocit, keď sa máte po dobrom obede vrátiť do práce, ale doľahne na vás únava a máte chuť ľahnúť si rovno na pracovný stôl. Vyskúšajte preto čaje na podporu trávenia. Taký je napríklad Feniklový čaj, čaj Palina, čaj z Archangeliky lekárskej, Bazalky pravej, Čakanky obyčajnej, Horca žltého, Puškvorca obyčajného, Vachty trojlistej či Zemežlče menšej.
Dámam, ale aj pánom, ktorí sa snažia rozprúdiť svoj metabolizmus a lepšie spaľovať tuky odporúčame čaj z Dvojzuba trojdielneho, Stavikrve vtáčej, ale aj čaj Pu-erh s citrónom či Čaro-metabolický čaj.

Pred spaním
Mnohí by za kvalitný spánok dali aj majetok. Ak sa totiž dobre nevyspia, bolí ich hlava, sú podráždení a nervózni. Tiež patríte k ľuďom so zlým spánkom? Vyskúšajte Ajurvédsky čaj Ashwagandha či Bihari, ale aj čaj z Medovky lekárskej, Chmeľu obyčajného, Kypriny úzkolistej, Levanduli úzkolistej, Rozmarínu lekárskeho i z Valeriány lekárskej.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova