Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Čerešňová kúra pre zdravie

Čerešňová kúra pre zdravie

Máte radi čerešne ? Momentálne obdobie je na ich konzumáciu ako stvorené. Či už máte strom na záhrade alebo si ich môžete zakúpiť na trhoviskách, v obchodoch s ovocím a zeleninou alebo v supermarketoch. Ich chuť nikdy nesklame a poteší vás naozaj sladkou šťavnatou radosťou. Pomáhajú nám v mnohých oblastiach, napríklad pri chudnutí alebo v starostlivosti o pokožku a vlasy a obsahujú neuveriteľne veľa zdraviu prospešných látok. Pozrime sa bližšie na ich zloženie a účinky a tí odhodlanejší si môžu z čerešní dokonca spraviť niekoľkodňovú očistnú kúru, ktorá vás zbaví toxínov a škodlivín v tele.

História čerešní

Čerešne pochádzajú priamo z Ázie, ktorá je ich domovinou. K Európanom sa však dostali od Rimanov, ktorí ich k nám z Ázie priniesli. A práve vďaka nim dnes môžeme konzumovať takúto skvelú sladkú pochúťku, ktorú odborníci na zdravé stravovanie zaradili medzi najzdravšie potraviny sveta.

Vitamínová bomba

Možno sa pýtate, čo také skvelé čerešne obsahujú. Medzi najviac zastúpené vitamíny v nich nájdeme vitamín A, skupinu vitamínov B, taktiež vitamín E a veľký podiel vitamínu C. Taktiež obsahujú draslík, fosfor, horčík, síru, vápnik, mangán, sodík, meď alebo aj zinok a tiež železo. Farbivá, ktoré tieto okrúhle červené, niekedy až čierne plody, obsahujú, sa nazývajú antokyany. Ich účinky sú podobné ako v prípade antioxidantov, čo im na liečivých schopnostiach len a len pridáva.

Účinky

Čerešna je nielen plná energie a dokáže nás krásne osviežiť hlavne v týchto horúcich dňoch. Tieto plody majú aj množstvo iných účinkov:

  • Pomáhajú pri chudnutí
  • Zlepšujú stav kĺbov
  • Majú protizápalové účinky
  • Chránia srdce a cievy
  • Majú antioxidačné účinky
  • Udržiavajú hladinu cholesterolu v norme
  • Pomáhajú pri hojení rán
  • Blahodarne pôsobia na vlasy, nechty a pokožku
  • Pozitívne ovplyvňujú ďasná
  • Odstraňujú z tela toxíny
  • Pozitívne ovplyvňujú trávenie
  • Čistia pečeň a obličky
Myslím, že tento zoznam účinkov sa zapáči každému, kto čerešne zbožňuje a pravidelne nimi dopĺňa vitamíny a iné dôležité látky.

Skúste čerešňovú kúru

V prípade, že si chcete prečistiť svoj organizmus, môžete si naordinovať niekoľko dňovú, najlepšie týždňovú čerešňovú kúru. Najlepšie je každý deň skonzumovať štvrť kilogramu čerešní a po týždni sa budete cítiť skvele. Najlepšie je popri tejto kúre obmedziť konzumáciu sladkostí a iných nezdravých pokrmov a podarí sa vám vďaka tomu aj schudnúť. Nebojte sa a vyskúšajte takýto druh očisty.

Ak vás tieto informácie inšpirovali, môžete si z čerešní pripraviť chutný koláč, zavariť si ich alebo ich dokonca môžete použiť aj na prípravu slaných pokrmov ako súčasť omáčky k mäsu a podobne. Treba si však pamätať, že čerešne nie je dobré uskladňovať medzi potravinami s výrazným zápachom, pretože ľahko nasávajú iné pachy a v prípade, že ich chcete mať čerstvé o pár dní dlhšie, netrhajte z nich stopku, pretože práve vďaka nej ostanú chutné dlhšie.

Čerešne sú skutočným darom z prírody, a preto by sme ich v našich jedálničkoch nemali prehliadať a pripraviť im miesto v našom stravovaní. Nielenže nás osviežia, ale taktiež nám pomôžu v mnohých už spomínaných oblastiach. Takže ak ich nemáte doma na dvore, vyberte sa na trh a zakúpte si tieto chutné plody.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes mi prišiel nákup. Som maximálne spokojná. Veľmi pekne ďakujem i za pribalené darčeky. Určite ešte u vás budem nakupovať a rada vás odporúčim svojim známym.“

Ing. Pšenková