Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Chcete, aby vám to myslelo?

Chcete, aby vám to myslelo? Či už študujete, alebo ste dôchodca, chcete, aby váš mozog dobre pracoval, aby vám to myslelo. Podobne ako pre iné orgány v tele, aj pre mozog sú dôležité tie správne živiny a vitamíny. Ponúkame vám zoznam niektorých z nich.

Lepšie sústredenie sa podporí hrozno
Sladké hrozno obsahuje množstvo glukózy, ktorá vám takmer okamžite dodá potrebnú energiu. Hrozno je preto ideálne, ak sa cítite unavení, malátni, bez energie, vystresovaní či nesústredení. Hrozno je však vhodné aj na očistnú kúru, podporuje srdce, krvný obeh a, samozrejme, mozog.

Na energiu aj banán
Aj banán je vhodným ovocím, ktoré vám rýchlo dodá energiu. Okrem toho výrazne podporuje aj činnosť mozgu. Dodáva mu totiž potrebné vitamíny a minerály, ako draslík a fosfor. Aj preto sa banány odporúčajú malým deťom.

Sušené ovocie na desiatu
Ak sa už doobeda cítite unavení a malátni, dajte si za hrsť sušeného ovocia. Najlepšie sú sušené slivky, marhule, figy či rôzne orechy. Dodajú vám energiu oveľa rýchlejšie než káva a na rozdiel od kávy obsahujú aj nenasýtené mastné kyseliny a niektoré vitamíny.

Škorica pre spomalenie starnutie
Škorica je aromatické korenie, ktoré však, podľa posledných štúdii, pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Látky, ktoré škorica obsahuje vraj zmierňujú príznaky tejto nepríjemnej choroby. Okrem toho však škorica obsahuje aj množstvo antioxidantov, ktoré spomaľujú starnutie.

Pamäť podporí olej
Olivový olej, okrem toho, že obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatý aj na látky, ktoré bojujú proti neurotoxínom. Práve neurotoxíny môžu za problémy s pamäťou či „spolupracujú“ pri vzniku už spomínanej Alzheimerovej choroby. Olivový olej by nemal chýbať v každej kuchyni.

Zelerom proti stresu
Ak bývate často podráždení, doprajte si zeler. Ten totiž obsahuje kyselinu ptalidovú, ktorá zodpovedá sa duševnú pohodu. Okrem toho obsahuje zeler aj iné vitamíny a pôsobí i ako afrodiziakum.

Duševná pohoda so špenátom
Pokiaľ máte záhradku, odporúčame nasadiť si špenát. Čerstvý mladý špenát je na nezaplatenie. Obsahuje totiž množstvo vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú nielen nášmu mozgu. Upokojujú nás a dodávajú nám duševnú pohodu. Okrem toho obsahuje špenát aj kyselinu listovú, ktorá podporuje mozog a predchádza vzniku aj takého ochorenia, akým je demencia.

Šampiňóny pre dobrú náladu
Šampiňóny obsahujú vitamín D, ktorý je potrebný pre tvorbu hormónu šťastia - serotonínu. Preto do svojho jedálneho lístka určite zaraďte aj šampiňóny. Keď už váš mozog funguje dobre, nech máte aj dobrú náladu.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“

Evka Baloghová