Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Chcete sa vyhnúť zdravotným ťažkostiam a nestarnúť

Chcete sa vyhnúť zdravotným ťažkostiam a nestarnúť

Dôležitú úlohu v tomto procese zohrávajú enzýmy. V dnešnej dobe je tento pojem pomerne známy - dokonca aj pracie prostriedky ich už obsahujú. Ale čo vlastne tie enzýmy sú a prečo sú tak dôležité? Ide o látky bielkovinovej povahy, ktoré pomáhajú sprostredkovať a urýchliť metabolizmus (látkový aj energetický) buniek. Niektoré enzýmy rozkladajú veľké molekuly do menších, iné využívajú malé, aby tvorili zložité (napr. tie, ktoré tvoria DNA). Taktiež pomáhajú bunkám navzájom komunikovať, podporiť ich rast, majú pod kontrolou ich zrod rovnako ako aj zánik. Sú zapojené do tisícok rôznych telesných procesov.
Naše telo si väčšinu vyrába samo a nepretržite. No niektoré potrebujeme dopĺňať - tzv. koenzýmy (dôležité minerálne látky a stopové prvky). Na to, aby sa tieto koenzýmy vytvárali potrebujeme prijať vhodnú stravu, ktorá ich pomôže ,,vybudovať“.

Prečo potrebujeme enzýmy?

Pretože nedostatok enzýmov nepriaznivo ovplyvňuje starnutie, tráviaci systém, zdravie kostí, kĺbov, priberanie na váhe, má negatívny vplyv na hladinu krvného cukru a tlaku a spôsobuje mnoho iných nepríjemností.
Jednoducho povedané ak telu nedáte to, čo potrebuje, celá sústava enzýmov sa vychýli z rovnováhy a zvýši sa tak riziko rôznych zdravotných problémov.

Najväčšie zásobárne enzýmov

Množstvo ale aj druh prijatých enzýmov závisí predovšetkým od prijatej stravy. Ak ju prijímate varenú alebo inak upravovanú (napr. zohrievanie v mikrovlnnej rúre) prichádzate o enormné množstvá týchto potrebných látok. Takéto ,,mŕtve“ potraviny nemajú v sebe žiadne žijúce enzýmy. Preto by ste mali jesť potraviny v ich prirodzenom stave.

Nedostatok enzýmov možno doplniť aj formou výživových doplnkov, ktoré sú kľúčom k optimálnemu fungovaniu organizmu.

  • Koenzým Q10, ktorý podporuje zdravé starnutie a správne fungovanie kardiovaskulárneho systému.
  • Metasyn - ide o najúčinnejšiu formu koenzýmu Q10. Pomáha bojovať proti toxínom, ktoré sa nahromadili ako následok zlého životného štýlu. Ako bonus, metasyn podporuje úbytok telesného tuku hlavne v problémových partiách (pás, boky, brucho).
  • Ubiquinol - bioaktívna forma koenzýmu Q10, ktorá pomáha zvýšiť jeho absorpciu, produkciu bunkovej energie a účinne tak ovplyvňovať príznaky starnutia.

Iba vtedy, keď má naše telo dostatok enzýmov, sa dokáže samo chrániť a napraviť škody, ktoré sme mu viac menej spôsobili sami.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám krásne za vaše služby. Som spokojná určite to nebol posledný nákup :) “

Popielová Andrea