Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Chcete schudnúť? Tak tieto rady nepočúvajte!

Chcete schudnúť? Tak tieto rady nepočúvajte! Pokiaľ chcete schudnúť, určite ste už prečítali množstvo zaručených rád, ako na to. Jedna diéta hovorí o jedení zeleniny, iná o syroch, ďalšia nejedení po piatej večer. Pokiaľ sa snažíte znížiť svoju hmotnosť, tak tieto rady určite neberte vážne!

Nejedzte po piatej večer
Táto rada je síce fajn, ale pre tých, ktorí idú spať o ôsmej - deviatej. Ak si však chcete pozrieť nejaký dobrý film a spať pôjdete až o polnoci, žalúdok vám bude isto skrúcať. Pokiaľ máte pevnú vôľu, vydržíte. Ak vám však pevná vôľa pri držaní diéty chýba, o desiatej vyrabujete chladničku. Preto odporúčame, aby ste dali večer niečo malého, čo nezaťaží váš žalúdok na noc. Ideálna je zelenina, celozrnný chlebík, ryba.

Jedz veľmi málo
Túto radu určite poznáte. Zrejme vám ju radí aj vlastný rozum. Čím menej budem jesť, tým viac schudnem. Lenže aj vaše telo musí z niečoho naberať energiu. Ak mu nedáte potrebné látky, aj vitamíny a minerály, oplatí sa vám tak, že bude choré, slabé, budú vám padať vlasy, lámať sa nechty. Preto ak chcete schudnúť jedzte primerane, ale nie extrémne málo.

Vynechajte raňajky - obed
Tak to určite nie je rada, ktorú by ste mali počúvať. Pokiaľ vynecháte jedno jedlo, doprajete si pri nasledovnom. Ak vynecháte raňajky, budete celé doobeda bez energie, potom sa najete na obed, vaše telo začne tráviť a opäť budete unavení a bude sa vám driemať. Najlepšie je stravovať sa pravidelne, to znamená každé 3 až 4 hodiny a dať si menšie porcie. Dopriať si zeleninu, rybu, biele mäso, celozrnné pečivo a nezabúdať na pitný režim.

Kamoška schudla, schudnem aj ja
Určite ste to zažili, keď vám kamarátka odporúča diétu, pri ktorej schudla. Ihneď si pýtate postup, pretože keď sa to podarilo jej, určite sa to podarí aj vám a ešte s úsmevom na tvári. Áno, niekedy to tak naozaj je, ale častejšie sa stane, že vám kamarátkina diéta nezaberie. Prečo? Pretože vám pravdepodobne nepovedala všetko a zrejmä má aj iný metabolizmus. Zabudla sa zmieniť, že popri diéte cvičila, dodržiavala pitný režim, nejedla antikoncepčné tabletky či prestala so sladením kávy.

Daj si vlákninu
Vláknina je síce super, napomáha lepšiemu tráveniu a vyprázdňovaniu, schudnúť vám však sama nepomôže. Je preto veľkou chybou, ak si myslíte, že môžete zjesť pečený bôčik a slaninu a potom stačí dať si tabletku vlákniny a je to. Určite nie, zázračne neschudnete pomocou jednej tabletky. Tá vám pomôže, ak sa budete racionálne stravovať a aspoň trochu, ale pravidelne hýbať.

Diéta bez jojo efektu
Ak sa toto niekde dočítate, alebo vás o tom bude informovať kamarátka, u vás to fungovať nemusí. Problém je ten, že mnoho ľudí drží diétu, schudne, ale po skončení sa vráti k pôvodnému jedálničku. V takom prípade je viac než isté, že pôvodné kilá naberiete späť. Preto aj po skončení diéty dodržujte zásady zdravého stravovania. Mnoho diét nie je len o schudnutí za určitý čas, ale o zmene životného štýlu.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za super rýchle dodanie a vzorky.“

Šipkovská