Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Dajte prednosť prírodným deodorantom

Dajte prednosť prírodným deodorantom

Potenie je prirodzený proces, ktorým sa naše telo ochladzuje a zbavuje nahromadených toxínov. Pot sám o sebe nemá žiaden zápach. Známy, nepríjemný zápach je spôsobený baktériami, ktoré žijú na povrchu našej pokožky.
Používanie deodorantov a antiperspirantov je tak bežné, že to doslova pokladáme za dennú rutinu. Všímate si ale pri ich kúpe obsah ingrediencií?

Poznáte rozdiel medzi deodorantom a antiperspirantom?
Ide o dva rozdielne pojmy, ktoré si ľudia zvyknú zamieňať.

Antiperspirant pomáha kontrolovať pot a telesný pach dvoma spôsobmi:
  1. Pomáha zabrániť potu dostať sa na povrch pokožky.
  2. Pomocou antimikrobiálnych prísad pomáha zahubiť baktérie, ktoré spôsobujú zápach.

Deodoranty sa od antiperspirantov líšia tým, že obsahujú iba antimikrobiálne prísady. Teda nezabraňujú poteniu. Z čisto prírodného hľadiska, dáva väčší zmysel to, aby sme používali deodoranty, pretože sa jedná o prirodzenejší proces, ktorý neupcháva póry a potné žľazy.

Ľudská pokožka je domovom množstva baktérií, ktoré sa živia potom. No v dôsledku toho, ako už bolo spomenuté - produkujú pachy. V oblastiach ako je podpazušie, sa zdržuje asi 1 milión baktérií na 1 cm². Ich zredukovaním možno zmierniť aj telesný pach a práve preto siahneme po našom obľúbenom deodorante/antiperspirante.
Vhodnejšie je ale zvoliť prírodné prostriedky, ktoré nespôsobia závažné zdravotné problémy a neovplyvnia prirodzený proces potenia.

Hlavnou aktívnou zložkou bežne dostupných prostriedkov proti poteniu, ktorá pomáha zahubiť baktérie sú hliníkové soli.
Hliník je tretím najbohatším prirodzene sa vyskytujúcim prvkom v životnom prostredí (po kyslíku a oxide kremičitom), ktorý je prítomný takmer všade - v potravinách, vo vode a takmer všetkých druhoch spotrebného tovaru. Absorpcia hliníka kožou spôsobuje však väčšiu záťaž na telo, než pri orálnom podaní.
Pravidelné používanie takýchto prostriedkov môže vyvolať alergické reakcie, prípadne opuch uzlín.

Vyskúšajte prírodnú alternatívu!

Deodoranty bez obsahu hliníkových solí zložené z prírodných zložiek a éterických olejov sú určite lepšou voľbou.
Niektorí ľudia sú na bežne dostupné produkty mimoriadne citliví. Alergickú reakciu zvyčajne vyvolá pridaný parfum, ktorý pomáha maskovať telesný pach, alkohol, alebo už spomínané hliníkové soli.

Výber správneho deodorantu je naozaj dôležitý. Je vhodné nájsť taký, ktorý poskytne trvalú ochranu a nebude obsahovať škodlivé látky.
Prírodné deodoranty obsahujú široké spektrum antibakteriálnych látok, ktoré sú dermatologickty testované a ponúkajú optimálnu znášanlivosť aj pre ľudí s veľmi citlivou pokožkou. Proti zápachu bojujú obsahom prírodných esenciálnych olejov, ako je napr. rozmarín, citrónová tráva, levanduľa, citrusy a podobne. Budete sa cítiť sviežo a vaše telo ochránite od vstrebávania syntetických škodlivín.

Nezabúdajte ale, že každé ľudské telo je iné a čo pozitívne vplýva na vášho priateľa nemusí fungovať tak dobre u vás a možno budete musieť vyskúšať niekoľko druhov, než nájdete ten správny.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar som od vás prevzal a vyplatil. Ďakujem za expresné a kvalitné vybavenie mojej požiadavky. Prajem celému tímu BioCare.sk hodne úspechov v pracovnom i osobnom živote.“

Pavel Guga