Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Detoxikácia organizmu po sviatkoch

Detoxikácia organizmu po sviatkoch

Mnohí z nás si možno sľubovali, že nepodľahnú vianočnému prejedaniu sa alebo zamenia nezdravé pokrmy za vhodnejšie a zdravšie alternatívy. Napríklad vyprážanú rybu za grilovaného lososa, sladké koláčiky a pečivo za sušené alebo čerstvé ovocie a oriešky. Avšak je veľa takých ľudí, ktorí svoje sľuby nedodržali a nedokázali odolať vianočným dobrotám. Preto je namieste téma detoxikácie organizmu najmä po takýchto náročných dňoch. Okrem dobrého jedla sme si dopriali aj alkohol, s ktorým to možno niektorí prehnali a zaťažili tak svoje telo ešte viac. Ba čo viac, ďalšia dávka nás čaká pri rozlúčke so starým a vítaní s novým rokom. Aby sme však zbavili organizmus škodlivých toxínov, je potrebné nájsť vhodný spôsob, ktorý nám pomôže a my sa po vhodnej procedúre budeme cítiť ako znovuzrodení a bez zbytočných tukových vankúšikov a kíl navyše. Pozrime sa spolu na vhodné spôsoby detoxikácie, ktoré nám pomôžu.

Detoxikácia

Detoxikácia je charakterizovaná ako ozdravný a očistný proces, počas ktorého sa z organizmu uvoľňujú škodlivé látky, toxíny a dochádza tak k fyzickému i psychickému uvoľneniu tela a nastoleniu rovnováhy v organizme. Najdôležitejším účelom samotnej detoxikácie je odstránenie toxínov, odumretých buniek a tkanív z organizmu. Tieto škodliviny vznikajú ako dôsledok sedavého spôsobu života, ktorý vedieme, a rovnako aj v dôsledku konzumácie nezdravých potravín. Je dôležité si uvedomiť, že väčšina problémov, ktoré v organizme nastávajú, sú práve výsledkom hromadenia škodlivých látok v našom tele. Preto ich musíme z tela dostať von pomocou správnej detoxikácie.

Škodlivé látky

Niektorí ľudia majú závislosť vo fajčení, iní v pití alkoholu, prejedaní sa sladkým a podobne. Práve toto je cesta k hromadeniu toxínov v našom tele. Toxíny sa v nás hromadia napríklad z:

  • Liekov
  • Drog
  • Potravín
  • Zo znečisteného životného prostredia
  • Z nesprávneho metabolizmu
  • Zo stresu

Mnoho spôsobov

Detoxikačných spôsobov nájdeme v rôznych zdrojoch množstvo. Môžu to byť kúry, ktoré trvajú mesiac, ale rovnako aj jeden deň v podobe malej hladovky. Počas tohto dňa sa pije celý deň buď len čistá voda alebo rôzne ovocné alebo zeleninové šťavy. Naša stránka vám ponúka napríklad čučoriedkovú šťavu, jablkovo-pomarančovú šťavu, 100% prírodné šťavy z goji, acai, noni alebo granátového jablka. Je len na vás, čo si vyberiete.

Detoxikácia môže prebiehať rôzne, no najdôležitejšie je stanoviť si potraviny, ktoré z jedálnička vylúčime a potraviny, ktoré uprednostníme. Najvhodnejšími alternatívami sú ovocie a zelenina, ktoré nikdy nesklamú. Môžeme si z nich robiť rôzne šaláty, prívarky a množstvo iných pokrmov. Dodajú nám do tela potrebné látky a tie škodlivé odstránia. V prípade, že hľadáte napríklad vhodný čaj na detoxikáciu, ponúkame vám napríklad čaj Vilcacoran Detox alebo zaujímavé detoxikačné tablety Detoxitabs. V ponuke máme množstvo výrobkov, ktoré vám s očistou pomôžu.

Detoxikácia je súčasťou nášho života. Po obdobiach, kedy svojmu telu škodíme, by sme si mali dať záležať na poriadnej náprave a očiste organizmu. Je len na vás, či sa rozhodnete pre jednodňový detox alebo upravíte aj svoje stravovanie na dlhšiu dobu. Je potrebné zvoliť zdravé a čerstvé potraviny, ktoré budú pre naše telo tou najlepšou voľbou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem velmi pekne za vybavenú objednávku v super rýchlom konaní. Balík dnes došiel:-)“

Duchová