Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Detská kozmetika

Detská kozmetika

Pokožka bábätka je tenšia ako koža dospelého človeka. Má voľnejšiu štruktúru a preto je nachýlnejšia na vonkajšie vplyvy. Najmä koža detí do 1 roka prechádza najväčšími zmenami, a preto si vyžaduje aj špecifickú starostlivosť. Po narodení má novorodenec kožu pH neutrálnu a následne sa znižuje. Nízka hladina pH pokožky má potom za následok rôzne začervenania, napríklad v oblasti plienok. Už len fakt, že bábätko prechádza z neustále vlhkého prostredia do suchého prostredia indikuje mnoho zmien a tak aj dôkladný výber kozmetiky, kedže umývanie iba čistou vodou pokožku vysušuje a rovnaká kozmetika ako pre dospelého človeka je nevhodná a mohla by viac uškodiť ako pomôcť. Čo sa ale deje počas tohto obdobia s pokožkou bábätka a akú detskú kozmetiku používať?

Novorodenec počas prvých pár dní stráca kožný maz, zmes tuku a odumretých kožných buniek. V druhom týždni sa zasa zvyšuje obsah vody v hornej vrstve kože. Počas prvých týždňov sa tiež vytvára prirodzená kyslá ochranná vrstva kože. Táto vrstva zabraňuje aby sa do organizmu dostali baktérie a patogény. V porovnaní s dospelou kožou detská obsahuje viac vlhkosti, avšak maz produkuje v nižšej miere a tak má sklony vysychať. Čo sa týka ochrany pred poranením, chladom, tak je pokožka u detí a bábätiek náchylnejšia a regenerácia trvá dlhšie ako u dospelých.

Biocare radí vždy vyberať kozmetiku určenú pre deti a neexperimentovať s kozmetikou určenou pre dospelých. Do úplne základnej výbavy pre bábätko patria tri kozmetické prípravky:

Ďalej už záleží na jednotlivých preferenciách rodiča ako aj potrebách bábätka. Každé bábätko je iné. V ponuke Biocare nájdete množstvo prírodných olejov ktoré slúžia na masáž, sprchovanie, či ako pomoc pri plynatosti. Stačí si vybrať a už si len užívať chvíle s bábätkom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Moja objednávka bola v poriadku doručená do 24 hod. od objednania. Som nadmieru spokojný. Ďakujem. “

Ján Eliaš