Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Dobite si baterky čínskou hubou Cordyceps

Dobite si baterky čínskou hubou Cordyceps

Tradičná ľudová medicína z Číny rozhodne ponúka zaujímavé možnosti k zlepšeniu nášho zdravia. Dnes vám niečo povieme o cudzopasnej hube Cordyceps sinensis, ktorá sa práve z Číny dostala na naše územie. Ide o hubu, ktorá sa priživuje na larvách, húseniciach, z ktorých čerpá živiny, čím zvyšuje svoje vzácne zloženie. Aj preto ju môžeme nájsť pod názvom Húsenica čínska alebo Žezlovka. O priaznivých účinkoch húb vo všeobecnosti bolo už veľa povedané. Cordyceps sa v ľudovej medicíne používa už viac ako 2000 rokov, a preto nám má rozhodne čo ponúknuť. Poďme sa na to teda pozrieť.

bCordyceps ako forma výťažku z huby v práškovej alebo kapsulovej podobe je zaujímavou voľbou výživového doplnku. Obsah živín zahŕňa vitamíny A, B, C a E, taktiež obsahuje 16 druhov aminokyselín, železo, zinok, horčík, selén a draslík. Spektrum pôsobenia tejto zázračnej huby je však neobyčajne široké. Cordyceps nazývame aj prírodným antibiotikom. Má priaznivé účinky na podporu imunity a celkového metabolizmu tela. Je teda vhodná pre ľudí so zníženou imunitou, fyzicky slabých ľudí či tých, ktorých trápi častá únava. Potláča aj prejavy stresu, nervozitu, zlepšuje celkové citové rozpoloženie a posilňuje fyzickú aj psychickú kondíciu človeka. Účinne bojuje proti baktériám ako pneumokok či streptokok, čím sa prejavuje ako antibiotikum. Taktiež je vhodné spomenúť značné protizápalové účinky Cordycepsu.

Spomenúť môžeme aj jeho priaznivý vplyv na kardiovaskulárny systém. Rozširuje krvné cievy, zvyšuje krvné zásobovanie srdca a pľúc. Znižuje množstvo lipidov a cholesterolu v krvi a zvyšuje schopnosť buniek sa okysličiť. Jedným z najviac užitočných prejavov huby Cordyceps v našom tele je už spomínané značné okysličenie. Huba rozšíri dýchacie cesty v pľúcach, čo privedie viac kyslíka do krvi. Týmto spôsobom dostane každá bunka v tele viac kyslíka, čo vedie k lepšej funkcii bunky a dosiahnutiu vyššej energetickej hladiny. Zaujímavý je aj pozitívny vplyv Cordycepsu na normálnu funkciu pečene a obličiek. Pomáha aj pri liečbe hepatitídy a cirhózy pečene. Značné sú aj preventívne účinky voči rakovine. Dokáže dokonca ničiť zhubné novotvary rôznych orgánov, dokonca aj v neskorších štádiách ochorenia.

Ak sme si už vymenovali všetky pozitívne účinky Cordycepsu, je vhodné spomenúť si, pre koho je vlastne huba určená. Z priaznivých účinkov je zrejmé, že je vhodná najmä pre ľudí s oslabenou imunitou, a to ako aj pre mužov, aj ženy a deti od 3 rokov. Taktiež je vhodná pre extrémne vyťažených ľudí ako sú športovci, ľudia s náročným povolaním, ale aj ako regenerácia pre unavený organizmus napríklad po chorobe. Je však vhodný aj pre osoby bez zdravotných problémov, ktoré sa po užívaní výživového doplnku Cordyceps sinensis budú cítiť lepšie a po jeho dlhodobom užívaní pocítia aj mnoho ďalších pozitív. Cordyceps môžete užívať ako kapsuly alebo prášok. V prípade kapsúl je odporúčaná denná dávka 3-6 tabliet. Ak sa rozhodnete pre užívanie práškovej formy, odporúča sa 1 lyžička 1-3 krát denne zmiešaná vo vode alebo priamo prehltnúť. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek formu užívania, vedzte, že tento čínsky bojovník zanechá vo vašom organizme značné pozitívne následky. Veď keď už funguje tisícky rokov, dokáže posilniť aj vás.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Mam pochybnosti vzdy ked kupujem cez internet, ale s vasim obchodom som bola spokojna a nakupim aj nabuduce.“

L. Melicherikova