Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Doprajte si sladký med

Doprajte si sladký med

Med je jednou zo zdravých náhrad dnešných sladidiel. Cukor je v mnohých priemyselne spracovaných potravinách. Avšak človek v poslednom období radšej siaha po čerstvých potravinách a po zdravých dobrotách. Preto by sme mali mať o mede, čo najviac informácií, ktoré potvrdia, že je to najzdravšie sladidlo, ktoré máme na dosah ruky. Hoci sa téma úhynu včiel stáva čoraz aktuálnejšou a vedci sa snažia s týmto problémom bojovať, zatiaľ máme dostatok medu na to, aby si aj obyčajný smrteľník túto sladkú dobrotu mohol dopriať pravidelne. Poďme sa preto spolu, čo to naučiť o mede.

Niečo o mede

Med je sladkou dobrotou, ktorá sa vyrába z nektáru, propolisu a enzýmov nachádzajúcich sa vo včelích slinách. Med obsahuje jednoduché cukry, ktoré naše telo veľmi ľahko využíva. Poznáme svetlé medy, ktoré sú textúrou jemnejšie, a potom tmavé medy, ktoré sú pevnejšie. Niekedy sa stáva, že med stráca vodu a nastáva kryštalizovanie medu. Pokojne ho však môžeme konzumovať aj v takejto forme. Je dobré ho pomaličky zohrievať vo vodnom kúpeli a opäť bude mať svoju tekutú konzistenciu. Med by sme však mali uskladňovať vo vzduchotesných nádobách, aby sa nám do jeho obsahu nedostávala vlhkosť.

Na čo je med bohatý?

Med podľa výskumov obsahuje uhľohydráty a má nízky glykemický index. Z minerálnych látok a stopových prvkov v ňom nájdeme napríklad draslík, magnézium, vápnik, sodík, železo alebo zinok. Okrem toho v ňom nájdeme aj skvelé vitamíny zo skupiny B-komplexu.

Účinky, ktoré nám ponúka

Je množstvo oblastí, v ktorých nám med dokáže pomôcť. Tu je niekoľko z nich:

  • Je prospešný pre naše srdce a cievy
  • Podporuje funkcie mozgu
  • Má antimykotické účinky
  • Má antibakteriálne účinky
  • Pôsobí ako antioxidant
  • Má protizápalové účinky
  • Pozitívne vplýva na bunky

Med a alergia

Bohužiaľ, sú medzi nami aj ľudia, ktorí by med nemali konzumovať. Ide najmä o ľudí, ktorí sú alergickí na peľ. Bežný človek však môže skonzumovať medu koľko chce bez vedľajších účinkov. Tiež by sme si mali dať pozor na podávanie medu deťom mladším ako 12 mesiacov. Tu hrozí riziko vzniku botulizmu. Med je však pre ľudí bez alergie úžasným pomocníkom v kuchyni i v ľudskom organizme.

Naša stránka ponúka napríklad lipový, pohánkový alebo pastovaný med z ekologicky čistých lesov a lúk. Okrem toho si môžete vybrať z produktov, ktorých súčasťou je práve med. Sú to napríklad bezlepkové ovsené vločky s medom, celozrnné sušienky s medom alebo cereálie s medom. Máte si z čoho vybrať.

Med je skvelou náhradou akýchkoľvek sladidiel. Každý človek, ktorý sa snaží zdravo žiť by mal po tomto sladkom nektári siahnuť. Vyberte si z ponuky našich výrobkov, ktoré med obsahujú alebo si zakúpte samotný med. A nezabudnite na jeho správne skladovanie, aby vám v tekutej forme ostal, čo najdlhšie a vy ste ho mohli spokojne používať.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle a bezproblemove dodanie objednavky.“

Samasova