Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Druhy alternatívnej medicíny

Druhy alternatívnej medicíny O alternatívnej medicíne ste už toho určite počuli a čítali mnoho. V odborných článkoch sa dočítate o urinoterapii, biotronike a iných metódach, ktoré sú alternatívou ku klasickej medicíne. Preto aj ten názov - alternatívna medicína. Medicína ako každá veda sa stále rozvíja a prináša stále nové druhy či podskupiny liečebných metód. Aspoň niektoré z nich vám predstavíme.

Akupunktúra
Táto liečba je známa už mnoho rokov a spočíva v pichaní tenučkých ihiel do akupresúrnych bodov na ľudskom tele. Tých je známych asi 2000. Z Číny pochádzajúca liečebná metóda má však aj niekoľko podskupín, či skôr odnoží, ktoré liečia pomocou stimulácie akupresúrnych bodov. Sú to elektroakupunktúra, sonopunktúra, laseropunktúra, akupresúra, moxibuscia, EAV a EAV-L, aurikuloterapia a aurikulomedicína, vákuumterapia alebo bankovanie, Su Jok, Shiatsu a reflexológia. Napríklad Shiatsu je japonská masážna technika, ktorá má nastoliť energickú rovnováhu v tele stláčaním a masírovaním akupresúrnych bodov a dráh. Su Jok pochádza z Južnej Kórei a má zmierniť bolesť, pomôcť pri akútnych ochoreniach, úrazoch či chronických chorobách. Lieči však aj funkčné poruchy v organizme a zlepšuje stav pacienta pri chorobách.

Akupresúra
Akupresúra je veľmi podobná akupunktúre, akurát tu hovoríme o energii, ktorá v tele koluje cez meridiány. Jedna polovica je označovaná ako jin a druhá polovica meridiánov je označovaná ako jang.

Aromaterapia
Aromaterapia je liečebná metóda, ktorá pomáha pomocou aromatických éterických olejov. Doslova sa dá povedať, že je to liečba vôňami. Jej odnož je aróma masáž.

Arteterapia
Je liečebná metóda, ktorá využíva výtvarný prejav na ovplyvnenie ľudskej psychiky. Dá sa rozdeliť na terapiu umením a artpsychoterapiu.

Aura-Soma
Aura-Soma poznáme skôr pod názvom kolorterapia, a teda liečenie farbami. Aj táto terapia má niekoľko poddruhov, a to ožarovanie či skôr svietenie, kedy modré svetlo pomáha pri nespavosti, nervozite a zápaloch či žlté svetlo, ktoré pomáha liečiť pečeň či dokonca hemoroidy. Ďalším poddruhom kolorterapie je stimulácia meridiánov pomocou farieb, kolorpunktúra, meditácia pomocou farieb, ale aj liečba pomocou svetla prechádzajúceho cez farebné sklo.

Biotronika
Biotronika je liečba pomocou energie, ktorú vám dáva iný človek dotykom dlaní.

Fototerapia
Fototerapia je liečba jasným svetlom, kedy sa pacient dennodenne pozerá, aj keď nie priamo, do svetla vzdialeného minimálne jeden meter, a to 20 až 60 minút. Táto liečebná metóda pomáha pri depresii a nespavosti.

Fytoterapia
Toto je zase liečba pomocou rastlín. Jej odnožou je gemmoterapia - liečba pomocou extraktov z mladých výhonkov rastlín a stromov.

Homeopatia
Homeopatia je liečebná metóda, ktorá pomocou silno riedených produktov získaných z rastlín, živočíchov či minerálov (homeopatiká) stimuluje akýsi systém človeka - vitálnu silu, ktorá sama potom vylieči i chronickú chorobu. Homeopatiká sú vyrábané aj napríklad z rozdrvených jašteríc či z patologických tkanív a sekrétov.

Irisdiagnostika
Toto je metóda vyšetrenia, ktorá diagnostikuje chorobu z očnej dúhovky. Tá je prepojená s nervovým systémom a poruchy na určitých častiach dúhovky či zmeny pigmentácie signalizujú určité ochorenia.

Kineziologia
Aj toto je jedna z alternatívnych foriem medicíny. Ide tu o liečbu dyslexie či dysgrafie pomocou poznania pohybového ústrojenstva človeka.

Kryštaloterapia
Kryštaloterapia harmonizuje energiu človeka pomocou polodrahokamov a kryštálov.

Kineziológia
Kineziológia je vlastne náuka o pohybe. Pomocou určitých cvičení sa rozvíja tvorivosť detí, ale odstraňujú sa aj ťažkosti pri učení. Dospelým pomáhajú zbaviť sa nervozity, strachu, agresivity či bolestí a ďalších neduhov.

Magnetoterapia
Magnetoterapia používa na odstránenie problémov magnety. Je to terapia využívajúca nízkofrekvenčný magnetický pól, ktorý usmerňuje tok iónov v organizme, ale zvyšuje aj látkovú výmenu či rozširuje cievy.

Rejki
Táto liečebná metóda spočíva v relaxácii, kedy sa uvoľňujú zablokované takzvané životné energie priložením rúk na postihnuté miesto. Rejki môže vykonávať len vyškolený majster.

Urinoterapia
Urinoterapia je liečba vlastným močom. Ten sa nielen pije, ale natiera sa aj na pokožku, vyplachuje sa nos či kvapká do ucha. Ak si netrúfate vlastný moč piť, vyskúšajte masáž.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Moja objednávka bola v poriadku doručená do 24 hod. od objednania. Som nadmieru spokojný. Ďakujem. “

Ján Eliaš