Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ďumbier lekársky

Ďumbier lekársky

Verím, že o ďumbieri lekárskom ste toho počuli už mnoho. Ja napríklad, že je to skvelý pomocník proti virózam, rovnako je to skvelé afrodiziakum a zlepšuje potenciu a tiež som sa dopočula, že pri kúre z ďumbiera lekárskeho to netreba preháňať a po dvoch týždňoch pitia čaju z tejto rastliny treba organizmu urobiť malú pauzu. Raz som dokonca omylom zhltla obrovský kus ďumbiera a bolo to dosť zaujímavé. Ak ešte stále neviete, o čom hovorím, tak určite vám veľa napovie názov zázvor. Áno, ďumbier lekársky je zázvor. Je to presne ten koreň, ktorý tak ospevovaný a má úžasné účinky na náš organizmus. Najmä na ničenie mnohých druhov choroboplodných zárodkov, baktérií, či vírusov. Preskúmajme spolu bližšie jeho účinky, spôsoby ako si ho pripravovať a zloženie, ktoré je v ňom ukryté.

Z histórie

Kupci priniesli ďumbier z východnej Ázie na pobrežia Stredozemného mora. Okrem toho sa v Ríme stal popri iných druhoch korenia tým najpopulárnejším korením. Počas stredoveku sa ďumbier dostal do Európy, kde bol veľmi obľúbený, avšak nie pestovaný. Jeho pestovanie sa v 16. storočí rozšírilo najmä do Západnej Indie, Mexika a Peru.

Obsah látok

Ďumbier je trvalou rastlinou, ktorá patrí do čeľade Zingiberaceae. Je vysoká asi 1 až 1,3 metra. Má krásne kvety, ktoré pripomínajú kvety orchidey. Rozmnožovať ju dokážeme pomocou voňavého podzemku. A časť rastliny, ktorá sa využíva je práve spomínaný podzemok. Základom ďumbiera a zložkou, ktorá je práve tá, čo nám poskytuje skvelé účinky, je éterický olej. Tento éterický olej obsahuje deriváty terpénu, ktoré dodávajú rastline digestívne vlastnosti a tiež karminatívne vlastnosti. To znamená vplyv najmä na trávenie.

Účinky

Tu sú najzaujímavejšie účinky ďumbiera.

  • Podporuje potenie
  • Zlepšuje trávenie
  • Zabraňuje plynatosti
  • Bojuje s vyčerpanosťou
  • Upokojuje plný žalúdok
  • Povzbudzuje chuť do jedla
  • Má afrodiziakálne účinky

Príprava a použitie

Zázvor využívame len na vnútorné použitie. V prvom prípade to je vo forme koreniny. V menších množstvách ho dávame do rôznych druhov jedál. Buď čerstvý, usušený alebo pomletý. Okrem toho si môžeme vyrábať aj zápar. Na prípravu potrebujeme dva gramy pomletého podzemku na pol litra vody. Takýto zápar pijeme v množstve jednej šálky po každom jedle. Nemali by sme však prekračovať spomínaný limit, pretože by to mohlo mať na náš organizmus opačný účinok, než by sme chceli.

V ponuke našej stránky si môžete vybrať rôzne produkty vyrobené zo zázvoru, viď. TU. Napríklad skvelý čaj z mandarínky a zázvoru, kandizovaný zázvor, olej zo zázvora, rovnako bio šťavu zo zázvora, mletý zázvor, zázvor nakladaný alebo doplnok výživy vo forme tabliet ako koncentrovaný zázvor a látky z neho. Okrem toho u nás nájdete aj výborné zázvorové cukríky, zázvorové pivo alebo zázvorový sirup. Na výber máte množstvo skvelých a hlavne účinných produktov.

Ak ste milovníkmi zázvoru, predošlé riadky vás potešili a uistili o správnosti prijímania tejto rastliny. Zázvor vám upraví trávenie alebo vás zbaví škodlivín v organizme. V prípade, že pociťujete, že na vás lezie nejaká viróza, práve zázvor je tou najlepšou voľbou, ktorá dokáže ovplyvniť alebo zničiť spustenie nepríjemných stavov. Zaraďte zázvor do svojho jedálnička a vaša imunita sa vám poďakuje.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem, som spokojná s doručeným tovarom a s rýchlosťou vybavenia objednávky.“

Bertóková Beáta