Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

EKO domácnosť - viac ako len trend

EKO domácnosť - viac ako len trend

Čoraz viac ľudí začína uvažovať o možnostiach ako čo najlepšie ochrániť seba, svojich blízkych a zároveň životné prostredie. Čistenie, umývanie a pranie s pomocou ekologicky šetrných výrobkov, priaznivo vplýva nielen na životné prostredie, ale aj na naše zdravie.
Chcete mať čistú kúpeľňu, kuchyňu, bielizeň? V obchodoch nám ponúkajú množstvo farebných fliaš sľubujúcich rýchle a spoľahlivé riešenie. Zamysleli ste ale niekedy nad tým, čo obsahujú vo vnútri?

Drvivá väčšina je vyrobená zo zmesí chemických látok, ktoré nepriaznivo vplývajú na naše zdravie a zdravie našich detí. Tie sú už od narodenia vystavované množstvu chemikálií, ktoré môžu výrazne narušiť ich vývoj a spôsobiť dlhodobé zdravotné problémy. Tieto dôsledky sú veľmi nebezpečné a bohužiaľ nenávratne. Pri používaní chemických prostriedkov sa škodliviny uvoľňujú do ovzdušia, vstrebávajú do pokožky, usádzajú sa na povrchoch.

Menej je niekedy viac

Mnohí z nás sa obávajú, že prechod na ekologické, prírodné čistiace prostriedky zníži kvalitu hygieny. Myslíte, že naozaj potrebujete iba tie produkty, ktoré sú označené ako ,,antibakteriálne“?

Umývanie alebo čistenie pomocou produktov s týmto prívlastkom, nie je o nič lepšie. Práve naopak. Pri častom používaní antibakteriálnych produktov, môže dôjsť k negatívnemu ovplyvneniu štítnej žľazy a tak celého hormonálneho systému.

Prečo prejsť na EKO prostriedky?
  • EKO čistiace a pracie produkty pomáhajú znížiť znečistenie vodných tokov, ovzdušia, minimalizovať poškodzovanie ozónovej vrstvy.
  • Mnohé využívajú obaly, ktoré sa dajú recyklovať a minimalizovať tak množstvo odpadu.
  • Bežné čistiace prostriedky predstavujú riziká ako je poleptanie kože a očí.
  • Obsahujú iba prírodné vône, esenciálne oleje, alebo dokonca žiadne.
  • Sú efektívne a hospodárne,
  • A z finančného hľadiska sa v dnešnej dobe už približujú kasickým komerčným produktom.

V súčasnej dobe existuje nespočetné množstvo umelo vyrábaných chemikálií. Výrobcovia bohužiaľ nie sú povinní uvádzať všetky zložky a často krát možno vidieť na produktoch názov 100% prírodný produkt, aj keď to nie je pravda. Jedným zo spôsobov ako sa ubezpečiť, že ste si zakúpili čistý, ekologický produkt je vyberať si tie, ktoré sú označené aj treťou osobou. Jedná sa o produkty, ktoré spĺňajú prísne, ekologické kritériá.

V našej ponuke nájdete iba EKO produkty, ktoré sú zárukou kvality a sú výhradne bez obsahu chemických prísad.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážená spoločnosť Biocare! Ďakujem pekne za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky /Dračia krv/. Po včerajšom oznámení telefónom a mailom mi dnes doobeda poštárka doručila balíček. Ďakujem aj za priložený malý darček, som veľmi spokojný.“

PhDr. Štefan Slisz