Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“
Alžbeta Kačmarčíková
Ideálne sladidlo pre nadšencov zdravého životného štýlu. Erythritol sa používal v Japonsku už od roku 1990 na sladenie cukríkov, čokolád, jogurtov, želé, džemov, nápojov a vôbec ako celková náhrada cukru v domácnosti. Erythritol je klasifikovaný ako cukrový alkohol. Cukrové alkoholy, nazývané aj polyoly, sú náhrady cukru, ktoré sa buď extrahujú z rastlín alebo vyrobia zo škrobov a to je hlavný dôvod, prečo si ich netreba mýliť s umelými sladidlami. Erythritol sa prirodzene vyskytuje v malých množstvách v hrozne, melónoch, hubách a fermentovaných potravín ako je víno, pivo, syr a sójová omáčka.
Odporúčame použiť 1 a pol šálky erythritolu namiesto 1 šálky rafinovaného cukru.
Keďže je o niečo menej sladký, možno ho kombinovať aj so stéviou.
Je to vynikajúce sladidlo na ochutenie kávy a čaju, ovocia alebo obilnín, omáčok a podobne. Môžete si ho nechať aj v cukorničke na kuchynskom stole - a to aj vo vlhkom prostredí, pretože neabsorbuje vlhkosť z atmosféry a tak zostane stále sypký.
Jeho molekulárna štruktúra zabraňuje zhnednutia cesta a teda len ťažko by ste si z neho pripravili sladký karamel.
Na záver možno skonštatovať, že erytritol má niekoľko výhod oproti cukru: neobsahuje takmer žiadne kalórie (0,2 kalórií na 1 gram), nespôsobuje zubný kaz, nedvíha hladinu cukru v krvi a zo všetkých polyolov je najlepšie stráviteľný.
Jeho najväčšou nevýhodou je jeho dostupnosť. Erythritol stále nie je ľahké nájsť a bežne zakúpiť v potravinách. No keďže sa jedná o produkt, ktorý možno zaradiť k produktom zdravej výživy, v našom e-shope je samozrejmosťou.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“
Alžbeta Kačmarčíková