Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaIdeálne sladidlo pre nadšencov zdravého životného štýlu. Erythritol sa používal v Japonsku už od roku 1990 na sladenie cukríkov, čokolád, jogurtov, želé, džemov, nápojov a vôbec ako celková náhrada cukru v domácnosti. Erythritol je klasifikovaný ako cukrový alkohol. Cukrové alkoholy, nazývané aj polyoly, sú náhrady cukru, ktoré sa buď extrahujú z rastlín alebo vyrobia zo škrobov a to je hlavný dôvod, prečo si ich netreba mýliť s umelými sladidlami. Erythritol sa prirodzene vyskytuje v malých množstvách v hrozne, melónoch, hubách a fermentovaných potravín ako je víno, pivo, syr a sójová omáčka.
Odporúčame použiť 1 a pol šálky erythritolu namiesto 1 šálky rafinovaného cukru.
Keďže je o niečo menej sladký, možno ho kombinovať aj so stéviou.
Je to vynikajúce sladidlo na ochutenie kávy a čaju, ovocia alebo obilnín, omáčok a podobne. Môžete si ho nechať aj v cukorničke na kuchynskom stole - a to aj vo vlhkom prostredí, pretože neabsorbuje vlhkosť z atmosféry a tak zostane stále sypký.
Jeho molekulárna štruktúra zabraňuje zhnednutia cesta a teda len ťažko by ste si z neho pripravili sladký karamel.
Na záver možno skonštatovať, že erytritol má niekoľko výhod oproti cukru: neobsahuje takmer žiadne kalórie (0,2 kalórií na 1 gram), nespôsobuje zubný kaz, nedvíha hladinu cukru v krvi a zo všetkých polyolov je najlepšie stráviteľný.
Jeho najväčšou nevýhodou je jeho dostupnosť. Erythritol stále nie je ľahké nájsť a bežne zakúpiť v potravinách. No keďže sa jedná o produkt, ktorý možno zaradiť k produktom zdravej výživy, v našom e-shope je samozrejmosťou.
„Dobry den, opatovne chvalim za neuveritelnu rychlost dodavky tovaru. Prave mi postar doniesol balicek.:-)“