Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Éterické oleje pre telo i dušu

Éterické oleje pre telo i dušu

Poznáte ten skvelý pocit, ktorý vám dokáže navodiť úžasne voňajúci olej počas masáže? Ak áno, pre vás je určený tento článok. Éterické oleje sa získavajú zo stromov alebo rôznych druhov rastlín, z ich rôznych častí hlavne lisovaním za studena. Éterické oleje sa dajú použiť pri rôznych činnostiach, ktoré súvisia s relaxáciou a uvoľňovaním tela i duše. Sú nevyhnutné už pri spomínaných masážach, inhaláciách, pri saunovaní, kúpeľoch alebo výrobe obkladov. Pomáhajú nám pri dýchaní a uvoľňujú nás. Vďaka nim sa dostávame do stavu relaxácie, kedy majú všetky starosti červenú a naše telo oddychuje. Ak chcete o éterických olejoch vedieť viac, čítajte nasledujúce riadky.

Éterický olej

Éterický olej je vlastne silica, ktorá má svoju špecifickú vôňu. Táto látka je prchavá. Éterický olej sa získava z rastlín. Či už čerstvých alebo sušených. Éterický olej môžeme získať naozaj zo všetkých častí rastliny. Z kôry, listov, kvetov, koreňov, semien, plodov a podobne. Na výrobu éterických olejov sa používajú tri techniky:

  • Lisovanie za studena
  • Lisovanie za tepla
  • Destilácia

Najšetrnejším spôsobom je lisovanie za studena. Éterické oleje sú určené len na vonkajšie použitie. Využívajú sa najmä v kozmetickom priemysle na výrobu rôznych výrobkov, ktoré sa vyznačujú vôňou daného oleja. Okrem vône však tieto oleje majú na náš organizmus úžasný vplyv:

  • Ovplyvňujú nervozitu
  • Upokojujú organizmus
  • Pomáhajú dýchaniu

Správne používanie olejov

Pri používaní olejov na obklady musíme na obklad nakvapkať niekoľko kvapiek oleja a priložiť ho na postihnuté miesto. Okrem toho, takýto obklad môžeme využiť aj v prípade, že sme veľmi unavení a potrebujeme sa vzpružiť. Ďalším spôsobom použitia olejov je inhalácia, pozrite keramického anjelika alebo zásuvkový odparovač éterických olejov. Rovnako nakvapkáme pár kvapiek na navlhčenú látku a vdychujeme. Okrem toho môžeme inhalovať nad horúcou vodou. Do vody kvapneme pár kvapiek oleja, nakloníme sa nad vodnú nádobu, hlavu si prikryjeme dostatočne veľkou látkou, napríklad uterákom a inhalujeme. Inhaláciou sa nám oleje dostávajú do organizmu najrýchlejšou cestou. Ďalej môžeme využiť olej pri kúpeli. Oleje však zmiešavame s klasickými olejmi do kúpeľa, aby sa nám na hladine nevytvárali mastné stopy. Po nakvapkaní zmiešaných olejov sa k nám začne uvoľňovať príjemná vôňa, ktorú môžeme vdychovať. Poslednou, veľmi obľúbenou aktivitou sú masáže. Do prípravku na masírovanie kvapneme pár kvapiek oleja a môžeme masírovať. Pri výbere oleja treba vždy dbať na kvalitu výrobku a nikdy by sme nemali miešať viac ako tri éterické oleje naraz. Ak máte na pokožke zapálené miesta, nikdy na ne neaplikujte olej priamo.

Oleje, ktoré v súčasnosti poznáme

Na trhu je k dispozícii množstvo éterických olejov. Laika určite najprv napadnú oleje z ihličnatých stromov, ktoré skutočne úžasne uvoľňujú celé telo. Avšak ako som už spomínala, tieto oleje sa získavajú z rôznych rastlín, to znamená, že dnes zoženiete už aj bazalkový, šalviový, škoricový, zázvorový, olej z Ylang - Ylang, čajovníkový olej, marhuľový, levanduľový a množstvo iných. Na našich stránkach si môžete vybrať zo skutočne obrovského množstva éterických olejov.

Ak ste sa dlho rozhodovali, že zájdete na masáž, verím, že tento článok a vôňa oleja vás poženie vpred a vy krásne zrelaxujete. Ak nechcete nikam chodiť, požiadajte svoju polovičku o masáž alebo si vytvorte dokonalý kúpeľ, počas ktorého sa budete cítiť ako v kúpeľoch. Vaše telo i vaša myseľ si zaslúžia relax tak si ho doprajte aj pomocou éterických olejov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar som od vás prevzal a vyplatil. Ďakujem za expresné a kvalitné vybavenie mojej požiadavky. Prajem celému tímu BioCare.sk hodne úspechov v pracovnom i osobnom živote.“

Pavel Guga