Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Funguje Vám štítna žľaza?

Funguje Vám štítna žľaza?

Ľudské telo funguje ako taká komplexná továreň. A ako každá iná, obsahuje veľa ,,montážnych liniek, strojov a pohyblivých častí“. Štítna žľaza tu má vedúce postavenie. Pracuje v súčinnosti s celým tímom žliaz, aby naše telo fungovalo ako má. Jej hlavnou úlohou je výroba dvoch veľmi špeciálnych hormónov (T3 a T4), ktoré potom posiela ,,pracovať“ do krvného obehu.
Na to, aby fungovala správne potrebuje ,,palivo“, ktorým je jód. Ak ho neprijímame v strave dostatok je vhodné ho dopĺňať formou výživových doplnkov. Funkciou štítnej žľazy je zabezpečiť aby sa jód previedol do spomínaných hormónov (T4 a T3), od ktorých je závislá každá bunka v ľudskom tele. Bunky štítnej žľazy sú jediné, ktoré môžu absorbovať jód!

Prečo je tak dôležitá?

Aj keď je štítna žľaza relatívne malá, zohráva v našom tele dôležitú úlohu. Ovplyvňuje funkciu dôležitých orgánov, vrátane srdca, mozgu, pečene, obličiek a pokožky. Pomáha regulovať metabolizmus, ovplyvňuje našu náladu, telesnú teplotu a podobne.
No stane sa, že sa jej funkcia naruší. Mnohí z nás však o tomto skrytom probléme ani len netušia. Jete za desiatich a nepriberiete ani gram? Alebo naopak priberáte aj zo vzduchu napriek zdravej a vyváženej strave? Na vine môže byť práve táto malá žľaza motýľového tvaru umiestnená v prednej časti krku tesne pod ohryzkom.
Poruchy štítnej žľazy sú veľmi časté a trpia nimi rovnako ako ženy tak aj muži, vrátane detí.

  • Niekedy nevytvára dostatok týchto hormónov a vtedy niektoré časti tela môžu pracovať príliš pomaly. Cítite sa unavení, je vám stále zima, máte suchú pokožku, priberáte na váhe (aj keď sa vaša strava nijako nezmenila), vaše črevá pracujú pomalšie a podobne. Do jedálneho lístka by ste mali zaradiť viac mrkvy, špenátu, cvikly, banánov, avokáda, olivového oleja, slnečnicových semienok, celozrnného pečiva, ovsených kaší. Vyhnúť by ste mali nadmernej konzumácii kapusty, sóje, kukurice, brokolice a dokonca aj aloe vera. Neodporúča sa však vylúčiť ich zo stravy úplne! Všetko s mierou.

Aj naša ponuka zahŕňa doplnky výživy, ktoré majú priaznivý účinok na funkciu štítnej žľazy a podporujú jej správne fungovanie. Odporúčame predovšetkým kombináciu draslíka a jódu, extrakt z pukov Svíba krvavého a aróniový sirup, ktoré pomôžu doplniť nízku hladinu jódu.

  • Niekedy však môže produkovať naopak príliš veľa hormónov a vaše telo nestíha. Môže sa u vás objaviť podráždenosť, máte problémy so sústredením sa, zvykne vám byť teplejšie ako iným ľuďom, mávate problémy so zaspávaním a predovšetkým zhadzujete kilá bez toho, aby ste sa snažili. Tento problém sa však už prijatou stravou ovplyvniť nedá.

Niekedy sa objaví len veľmi málo príznakov, alebo dokonca žiadne. Ak máte pocit, že Vaša štítna žľaza nefunguje správne, požiadajte Vášho praktického lekára o vyšetrenie. Na základe krvných testov sa problém buď potvrdí alebo vyvráti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve mi bol doručený balík. Veľmi pekne ďakujem za tak rýchle vybavenie mojej objednávky. Určite posuniem ďalej informácie o vás.“

Masaryková