Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Gemmoterapia - čo to vlastne je

Gemmoterapia - čo to vlastne je Gemmoterapia je forma, alebo skôr vyšší stupeň, bylinnej medicíny. Liečba bylinkami, a teda fytoterapia, je známa už hádam milióny rokov. Vo forme liečivých čajov, mastí, tinktúr či odvarov, extraktov... Táto veda sa však rozvíja ďalej a jej moderná podoba je práve gemmoterapia. Konkrétne ide o využitie prostriedkov získaných z púčikov rastlín, stromov i kríkov. V niektorých prípadoch sa robia výťažky aj z rozmnožovacích častí rastlín, novonarasteného tkaniva, ako napríklad z korienkov či kôry, ale ojedinele aj z miazgy.

Ide o to, že vitálna energia stromov či kríkov je v najvyššom bode práve v období pučenia a vitamíny, minerály, stopové prvky, fytohormóny a enzýmy sú vysoko koncentrované práve v týchto častiach.

Z histórie
Pokiaľ však hovoríme o modernej forme medicíny, nemáme na mysli posledné roky. Liečivými účinkami embryonálnych častí rastlín sa zaoberal belgický lekár Paul Henry už v roku 1950. Riadil klinické štúdie a publikoval výsledky. Gemmoterapiu ako formu bylinnej medicíny akceptovali vo Francúzsku v roku 1965. Používaná bola vo veľkej miere aj v Taliansku, čiastočne vo Veľkej Británii, USA, Švajčiarsku, Nemecku či Rakúsku a v Čechách.

Tinktúry
Po zbere mladých výhonkov či púčikov sa z nich vyrábajú tinktúry, výluhy, extrakty bez chemických prísad, farbív či emulgátorov. Tieto môžu pôsobiť preventívne, ale slúžia aj na liečbu či doliečenie. Používajú sa ako vnútorne, tak aj na pokožku.

Pokiaľ hovoríme o prevencii, hovoríme o posilnení obranyschopnosti organizmu. Ak hovoríme o liečbe, môžeme smelo povedať, že gemmoterapeutiká liečia alergie, bolesti chrbtice, obezitu, herpes, krvný tlak, zápaly maternice, choroby pečene, pľúc, štítnej žľazy či infekčné choroby. A ak hovoríme o doliečovaní gemmoterapeutikami, hovoríme o doliečení napríklad boreliózy, krvných a nervových ochorení, doliečení prostaty, ale vhodné sú aj ako pomocná liečba pri onkologických chorobách.

Liečba
Liečba či prevencia by sa mala začať očistou organizmu. Liečba má tak rýchlejší priebeh, vyšší účinok a menšie riziko návratu ochorenia. Na očistu či detoxikáciu môžete použiť extrakt z brezy, dubu alebo buku. Trvať by mala minimálne 3 až 4 dni a užiť by ste mali 1 kvapku na 1 kilogram vašej hmotnosti. Množstvo, ktoré si vypočítate podľa váhy sa rozdeľuje na 3 dávky počas dňa. Teda ak vážite 60 kilogramov, máte za deň užiť 60 kvapiek, a teda 20 ráno, 20 na obed a 20 večer. Po takejto očiste už môžete použiť konkrétny extrakt na konkrétnu chorobu či prevenciu. A to minimálne dve balenia, opäť jedna kvapka na kilogram hmotnosti.

Gemmoterapeutiká
Poďme sa spolu pozrieť na konkrétne extrakty. Napríklad baza čierna pomáha pri ekzémoch a akné, ale aj pri problémoch s cievami a neurologických problémoch. Dobrá je aj na odstránenie telesného pachu, ale má aj protinádorové či antireumatické účinky.
Okrem toho, že sa dubový extrakt používa pri detoxikácii, pomáha aj mužom pri sexuálnej slabosti, bráni vzniku paradentózy, hojí sliznice v ústach a lieči hnačku.
Extrakt z jelši pomáha pri vnútorných zápalových procesoch, zvýšenej teplote, ale zabraňuje aj tvorbe zrastov po operáciách, lieči zápal pohrudnice, pobrušnice i pľúc. Odporúčame ho aj pri reumatizme, osteoporóze, či ako prevenciu proti infarktu myokardu a ischemickej chorobe srdca. Jelša bráni aj tvorbe nezhubných novotvarov.
Extrakt z kukurice pomáha pri redukcii hmotnosti, ale k jej priaznivým účinkom patrí aj podpora hojenia srdcového svalu po infarkte myokardu, pomáha pri liečbe diabetickej nohy, ale účinkuje aj proti kŕčom.
Nechtík lekársky má protinádorové účinky, ktoré pôsobia na ženské i mužské rozmnožovacie orgány, prsia a nádory zažívacieho traktu. Okrem toho tento extrakt pomáha aj pri menštruačných ťažkostiach v období menopauzy.
Aj extrakt vresu pomáha pri nádoroch a metastázach, pretože spomaľuje ich rozvoj. Účinkuje aj na opuchy kĺbov, pomáha pri dne, kedy znižuje hladinu kyseliny močovej, posilňuje pri únave a slabosti.

Ukázali sme vám len niekoľko z množstva extraktov, ktoré majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Pokiaľ si nájdete ten, ktorý pomáha pri vašej chorobe, určite ho vyskúšajte. Účinky mladých pukov rastlín, ktoré v sebe ukrývajú život, pocítite na vlastnej koži. Gemmoterapia je liečba tretieho tisícročia.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vám poďakovať za rýchle vybavenie a dodanie objednávky-toto je jedna z ciest k úspechu. Ďakujem veľmi pekne a želám veľa spokojných zákazníkov.“

Dadi Darnadi