Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Granátové jablko obsahuje viac antioxidantov ako zelený čaj a červené víno

Granátové jablko obsahuje viac antioxidantov ako zelený čaj a červené víno

Vedeli ste, že granátové jablko je považované za symbol úrodnosti, blahobytu a plodnosti? V starovekom Grécku symbolizovali plody granátového jablka všemohúcu lásku s prívlastkom „ohnivá“. Sladkokyslé plody Granátovníka pôvodom pochádzajúceho z oblasti Stredomoria sú veľmi bohaté na obsah vody, vitamínov, minerálov, ale i širokého spektra aminokyselín. Jeho príprava na konzumáciu nie je síce tak jednoduchá, ako je to v prípade klasického jablka, avšak popasovať sa s jeho odolnou šupkou stojí za to, pretože granátové jablko vo svojom vnútri ukrýva viac než 500 jadierok nabitých vlákninou, antioxidantami a organickými kyselinami. Plody Granátovníka púnskeho sa hlásia s ešte vyšší obsahom antioxidantov ako častokrát konzumovaný zelený čaj alebo obľúbené červené víno.

Ako vyhrať boj so šupkou?

Dostať sa ku jadierkam granátového jablka nie je veru prechádzka ružovou záhradou. Potrebujete odhodlanie, trpezlivosť, misku s vodou a zmierenie sa s tým, že šťava tohto stredomorského plodu vie narobiť peknú neplechu. Cesta za šťavnatými jadierkami začína prekrojením jabĺčka na dve polovice, ktoré vložíme do misky s vodou aspoň na 15 minút. Puzdrá granátového jablka účinkom vody mierne zmäknú. Časti ovocia necháme ponorené pod vodou, aby sme znemožnili červenej šťave napáchať škodu po celej kuchyni navôkol a malou lyžičkou vyrýpeme jadierka von z ružových rôsolovitých mieškov ovocia.

Pod tvrdou šupkou skrýva len to najzdravšie

Toto netradičné ovocie možno mnohých odradí práve kvôli svojej hrubej šupke a náročnému spôsobu prípravy jedlých častí, avšak boj s granátovým jablkom sa kvôli jeho semienkam, ktoré skrýva, naozaj oplatí. Všetci milujeme ovocie, pretože obsahuje veľké množstvo vody a práve vďaka konzumácií obľúbeného ovocia poctivejšie dodržiavame prísun tekutín, ktorý sa nie každému darí dodržiavať len pitím vody. Granátové jablko je v prípade hydratácie organizmu veľký kamarát, pretože viac ako 70% jeho obsahu tvorí voda. Zo zdraviu prospešných látok obsiahnutých v tomto zaujímavom ovocí si zaslúži zmienku i vláknina, ktorá je dôležitou podmienok pre správne fungovanie nášho trávenia. Spomedzi vitamínov nachádzajúcich sa v granátovom jablku je dôležité spomenúť významný vitamín C, ale i vitamín A a skupinu vitamínov B. Voda, vláknina a vitamíny nie sú jediné zdravé prekvapenia, ktoré Vás čakajú pod tmavočervenou šupkou jablka, pretože vyniká i obsahom množstva minerálov, ako napríklad horčík, sodík, železo a zinok. Ak hľadáte inšpiráciu na to, čo použiť na prípravu ovocnej šťavy, nemáte viac nad čím váhať, najmä, keď sme Vás zoznámili s dokonalým obsahom granátového jablka.

Zrniečka ako prevencia vzniku rakoviny, ale i pomocník zapamätávania si

Semienka granátového jablka majú preháňacie účinky a práve preto sa využíva na prečistenie a detoxikáciu organizmu. Jeho bohatý obsah vitamínov napomáha k posilneniu imunitného systému. Zrniečka, ktorých chuť je častokrát prirovnávaná ku ríbezliam, sú považované za prírodné antipyretikum znižujúce telesnú teplotu s protizápalovými účinkami. Plody Granátovníka vplývajú i na zlepšeniu hormonálnej rovnováhy a napomáhajú pri bolestiach počas menštruácie. Toto exotické ovocie priaznivo vplýva pri liečbe osteoporózy a využíva sa pri prevencii aterosklerózy. Konzumácia granátového jablka napomáha k správnej funkcii mozgovej aktivity a dokáže zlepšiť pamäť. Vďaka obsahu železa je jeho konzumácia odporúčaná pri chudokrvnosti. Zrniečka plodov granátovníka sú používané ako prevencia vzniku niekoľkých tipov rakoviny. Granátové jablko je veľkým obľúbencom kozmetického priemyslu , pretože jeho semienka vyživujú pokožku, zmierňujú tvorbu vrások a spomaľujú starnutie.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som sa Vám poďakovať, za tak rýchlo doručenú objednávku. Včera som objednávala a dnes už bola doručená. Aj predchádzajúca objednávka bola doručená podobne, super. Srdečne ďakujem.“

Z. Katonová