Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Grapefruit

Grapefruit

Sila ukrytá v tropickom ovocí je naozaj skvelá. Sú zdrojom vitamínu C, ktorý je nevyhnutný pre vybudovanie správnej imunity každého človeka. Jeho zdrojom je aj grapefruit, ktorému sa budeme venovať v nasledujúcich riadkoch. Tento citrus je doslova vitamínovou bombou a ako raňajky vás dokáže skvelo naštartovať do nového dňa. Grapefruit má zaujímavú horkastú a kyslastú chuť. Ak chcete sladšiu formu, siahnite po červenom alebo ružovom grepe, ktorý je sladší. A ak chcete toto ovocie podávať deťom, mnohokrát je rozumnejšie dať im len šťavu, v ktorej nie je horká chuť plodu taká nápadná. Grapefruit obsahuje veľké množstvo vody, a preto je na odšťavovanie ako stvorený. V prípade, že aj čistá šťava je pre dieťa nevhodná, skúste ju zmiešať s pomarančovou šťavou a vytvoriť tak skvelú vitamínovú bombu. Grepy sa dajú veľmi ľahko a dlho skladovať, takže ich môžeme konzumovať kedykoľvek. Pozrime sa bližšie na tieto úžasné plody.

Pôvod

Grapefruit pochádza pôvodne zo subtropických krajín Strednej Ameriky. Postupne po objavení Ameriky sa začal rozširovať a s obľubou pestovať aj v iných častiach sveta. V súčasnosti ho pestujú napríklad v Izraeli, Grécku, Španielsku alebo južnej Afrike. Grapefruit je plod veľký a guľatý. Rozoznávame ružové odrody ako napríklad Red Blush, žlté pod názvom Royal a červené pod názvom Star Ruby. Šťava v tomto ovocí je horkastá a kyslá, spočiatku možno čudná, ale podľahlo jej množstvo ľudí.

Zloženie

Grapefruit je skutočnou vitamínovou bombou. Obsahuje vitamín C, ktorý je najsilnejším posilňovačom nášho imunitného systému. Jeden grapefruit dokáže pokryť dennú dávku vitamínov človeka. Avšak len v prípade, že nie sme vystavení nadmernému stresu. Dužina tohto plodu obsahuje veľké množstvo bioflavonoidov, ktoré dokážu až dvadsaťnásobne zosilňovať účinnosť vitamínu C a sú schopné posilňovať naše cievy. Okrem týchto látok nájdeme v grapefruite kyselinu listovú a vitamín B, ktorý je potrebným rastovým stimulátorom. To znamená, že najmä deti a dospievajúci jedinci, by ho mali mať veľmi často vo svojom jedálničku.

Účinky

Medzi najzaujímavejšie účinky, ktorými grapefruit na nás pôsobí, patria:

  • Podporuje naše cievy
  • Pôsobí ako prevencia pred vznikom kŕčových žíl a hemoroidov
  • Posilňuje imunitu
  • Stimuluje produkciu hormónov
  • Pôsobí proti infekciám
  • Prečisťuje črevá
  • Povzbudzuje rast buniek
  • Pomáha pri chudnutí
  • Podporuje bunkový metabolizmus
  • Podporuje trávenie

V prípade, že vám grapefruity nie sú po chuti, naša stránka vám ponúka niekoľko výživových doplnkov, ktoré vám ich konzumáciu môžu nahradiť. Samozrejme v kombinácii s pestrým jedálničkom. Môžete si vybrať koncentrovaný vitamín C v tabletách klasických alebo cmúľacích. Celý komplex vitamínov v koncentrovanej forme, ktoré sú získané z rôznych druhov ovocia a zeleniny. Taktiež produkt Grapefruitové jadro, ktorý je účinný v boji proti rôznym druhom baktérií. Na našej stránke nájdete napríklad aj grapefruitový éterický olej, produkt Grep in, ktorý je prírodným extraktom z tejto plodiny a pomáha v boji s rôznymi ťažkosťami. Rovnako ponúkame tinktúru alebo sirup. Máte si z čoho vyberať.

Grapefruit je spolu s ostatnými citrusovými plodmi skvelým posilňovačom imunity. Stačí jeden plod denne a naša denná dávka vitamínov je pokrytá. Naučme sa konzumovať tieto kyslasté a šťavnaté plodiny a naše telo sa nám odvďačí najmä v tomto období pevným zdravým a dokonalou imunitou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den prajem. Dosiel mi dnes balik do Nemecka a musim povedat veľmi rýchle dodanie som veľmi rada:) a som rada ze máte caje s čistým zložením :) premna to znamená veľa kedze mam zdravotne problémy. Dakujem este raz a prajem pekný den :)“

Barbora Belzarova