Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Graviola, poznate ju?

Graviola, poznate ju?

V juhoamerickom prírodnom liečiteľstve má táto rastlina svoje miesto ako liečiteľ viacerých zdravotných problémov už od nepamäti. Graviola je stále zelený strom dorastajúci do výšky 5 až 6 metrov s veľkými tmavo zelenými, hladkými a lesklými listami a neskutočne liečivými účinkami Vyskytuje sa oblastiach Strednej a Južnej Ameriky, v Mexiku, na Kube, v Kolumbii, Brazílii, Peru, Paname, Kamerune, Malajzii.

Indiáni vedeli využiť na liečenie rôzne časti stromu, ktorým pripisovali rozdielne vlastnosti a možnosti využitia (kôra, koreň, plod, semená, listy), čiže nič nevyšlo navnivoč a každá časť mala svoje liečiteľské využitie.
Plody má pomerne veľké, pričom dužina po dozretí je bledožltej farby a príjemnej sladkastej chuti, čo ocenia mnohí.

Čo je však na tejto rastline najprekvapujúcejšie? Jej neskutočné liečivé účinky, ktoré zahŕňajú široké spektrum chorôb. Dokonca aj v dnešnej dobe pri chemoterapeutikách a rozvinutej farmakológií sa graviola využíva pri liečbe onkologických ochorení, artritíde, reumatizmu, hypertenzii, horúčky, nachladnutí, astme, kašli, poruchy funkcie pečene, trávení, hnačky, plesňových infekciách, diabete, depresie a mnoho iných.

Nemusíte byť vážne chorý, aby ste spoznali účinky tejto "zázračnej rastliny". O svoje zdravie sa treba starať oveľa skôr, ako nastane problém, graviola by mala byť súčasťou prevencie, preto je potrebné svoje telo podporovať a hlavne pri výskytu vážneho ochorenia v rodine predčasne zahájiť preventívne opatrenia, pričom jedno z nich môže byť aj konzumácia gravioly.

Graviola je známa a uznávaná hlavne pre svoje protirakovinové účinky, ktoré sú mnohonásobne silnejšie ako chemoterapia. Jej účinky spomaľujú rast nádorových buniek, pričom sa osvedčila hlavne pri karcinómoch hrubého čreva, prsníka, pankreasu, pečene, pľúc, prostaty.
Plusom tiež je, že účinné látky, nachádzajúce sa v graviole údajne pôsobia na rozdiel od chemických chemoterapeutík iba na malígne bunky, zatiaľ čo tie zdravé nijako nepoškodzujú. Nádorové bunky sú typické svojim rýchlym delením. Bohužiaľ rýchlo sa delia aj bunky vlasov, ochlpenia, slizníc a pod. To znamená, že chemoterapia predilekčne ničí bunky, ktoré sa rýchlo delia, pričom nerozlišuje rozdiel medzi nádorovými a telu vlastnými. Graviola nepoškodzuje tieto bunky, preto sa pri jej užívaní viete vyhnúť nežiaducim reakciám ako je napr. vyčerpanie organizmu, nechutenstvo, vypadávanie vlasov, zvracanie a mnohé iné. Graviola by určite nemala byť jedinou liečbou onkologických ochorení, ale určite by mala byť doplnkovou liečbou. Jej užívanie určite konzultujte s vašim lekárom.

Graviola má okrem iného aj silné antibakteriálne účinky, preto pri jej užívaní treba preto súčasne užívať aj probiotiká a nemali by ste ju užívať viac ako 30 dní. Probiotiká sú vhodné na udržianie normálnej zdraviu prospešnej črevnej mikroflóry, ktorú môže graviola spolu so svojimi antimikrobiálnymi účinkami vyhladiť. Takisto graviola účinne znižuje krvný tlak, takže pokiaľ trpíte aj vy hypertenziou, čo je v dnešnej dobe skoro už populačná choroba určíte siahnite po graviole. Pri horúčke je tiež vhodné siahnuť po graviole, má totiž antipyretické (protihorúčkové) účinky! Čiže je vhodná aj do boja s nádchou, alebo bežnými nachladnutiami počas nasledujúcich jesenných dní. Jediná výnimka, ktorá by nemala užívať graviolu sú tehotné ženy!

Liečba graviolou sa nevylučuje s akoukoľvek inou liečbou, nemá žiadne vedľajšie účinky, a nespôsobuje intoleranciu ani alergiu.
Graviola by mala byť urćite súćasťou vášho jedálničku. Jednoznaćne odporúčame vyskúśať čaj z gravioly, ktorý vás oćarí nielen pre svoj úćinky, ale aj pre svoju očarujúcu chuť a príjemnú vôňu. Po prípade ak nie ste fanúšikmi čajom skúste jednoduchú tinktúru a okúste sladkú chuť plodu gravioly!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková