Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Grécky horský čaj - nápoj plný zdravotných výhod

Grécky horský čaj - nápoj plný zdravotných výhod

Vo väčšine krajín je čaj (infúzia sušených listov Camellia sinensis) hlavným zdrojom antioxidačných flavonoidov, kofeínu a jeho spotreba sa spája s niekoľkými pozitívnymi účinkami.
Sú však aj rastliny, ktoré sa používajú na prípravu bylinných čajov, sú zdrojom fenolových antioxidantov a neobsahujú kofeín. Medzi ne patrí aj Sideritis scardica, ktorá sa s obľubou využíva v celej strednej a východnej Európe.
Čaj má sladkú, kvetinovú, zemitú chuť s arómou, na ktorú len tak skoro nezabudnete.

Táto mrazuvzdorná trvalka rastie vysoko v horách (od cca 1 000 m.n.m), na nedotknutých horských pasienkoch a skalnatých svahoch, bez akéhokoľvek zásahu modernej civilizácie. Aby sa k vám tento čaj dostal, musia zberači podstúpiť až 5 hodinový výstup (presne tak ako naši predkovia kedysi). Predtým ako sa zabalí na expedíciu, musí sa po dobu niekoľkých týždňov sušiť na slnku.
Hojné dodávky alpských vôd a pôdy bohatej na minerály, živia túto bylinu počas celého vegetačného obdobia. Čaj je obľúbený najmä v chladnejšom období, kedy je náš organizmus vystavený nadmernému výskytu vírusov.

Prečo je tak vyhľadávaný?

Vďaka unikátnej atmosfére a čistej prírode, obsahuje veľké množstvo cenných, esenciálnych olejov a viac ako 60 chemických zložiek, ktoré majú priaznivé účinky na naše zdravie.
Bylina je známa najmä pre svoje antimikrobiálne, antibakteriálne, protivírusové, protizápalové, antioxidačné účinky a vysoký obsah železa, ktoré prispieva k správnej kognitívnej funkcii, k látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie, k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, k správnemu prenosu kyslíka v tele, k zníženiu vyčerpania/únavy a k správnej funkcii imunitného systému.

Staroveký grécky filozof Hippokrates (otec modernej medicíny) ocenil tento čaj najmä kvôli prínosom pre imunitný a dýchací systém. Po tisíce rokov ho grécke rodiny užívali, pretože verili, že má veľké množstvo zdravotných výhod - okrem imunity a dýchacieho systému, pozitívne vplýva na trávenie a mierne stavy úzkosti. Pôsobí upokojujú na myseľ, preto sa odporúča šálka aj pred spaním.

Gréci ho považovali za tzv. ,,všeliek“!

Aký je rozdiel v porovnaní s klasickým čajom?

  • Tento je nabitý cennými olejmi, výťažkami a antioxidantmi, ktoré sa zvyknú u väčšiny čajov strácať počas procesu spracovania.
  • Vedci a botanici veria, že voľne rastúce, nerafinované byliny sú medicínsky veľmi čisté a silné.
  • Vďaka vysokej nadmorskej výške poskytuje vyššiu koncentráciu živín a esenciálnych olejov.
  • Bohatý zdroj železa.

Do týchto chladnejších, sychravých dní je Grécky horský čaj ako stvorený! Podporte svoj imunitný systém aj pomocou tejto vzácnej, po dlhé storočia uznávanej byliny.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za promptné vybavenie objednávky a milý prístup kolegyne, ktorá obj. vybavovala.“

Monika Valachovičová