Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Investujte do posilnenia imunity

Investujte do posilnenia imunity

V súvislosti so správami o nebezpečnom víruse COVID-19 je prijatých množstvo opatrení, nariadení a odporúčaní. Súčasná globálna situácia s vyskytujúcim sa vírusom korona, ktorý intenzívne postúpil i do krajín strednej Európy vrátane Slovenska, si vyžaduje, aby každý z nás dodržiaval tri základné a nevyhnutné piliere ochrany

  • zodpovedne musí každý z nás dbať na jednotlivé kroky prevencie, ktorým sa bližšie venujeme i v našom predošlom článku,
  • situácia si vyžaduje zachovať pokoj, nepodliehať zbytočnej panike, nakoľko práve tá vedie ku ďalším negatívnym následkom,
  • je nevyhnutné usilovať o dôkladné posilňovanie nášho imunitného systému, ktorý je základom zdravého fungovania organizmu.

Organizmus, ktorý má správne vybudovanú imunitu, je nepochybne imúnnejší proti vírusom, ochoreniam, baktériám a všetkým škodlivým vplyvom pochádzajúcim z vonkajšieho prostredia. Správne fungovanie nášho imunitného systému je mnohonásobne dôležitejšie, ako mať domácnosť zabezpečenú zásobami potravín. Je potrebné si tento fakt nie len uvedomiť a priznať, ale i urobiť všetko preto, aby naozaj bolo naše zdravie a jeho ochrana pred vplyvmi vírusov a chorôb na prvom mieste.

Imunitný systém je považovaný za kľúčový mechanizmus, vďaka ktorému je v organizme udržiavaná homeostáza a je chránený pred škodlivými vplyvmi z vonkajšieho prostredia, ale ich vznikom v samotnom organizme. Čo všetko prispieva k oslabenej imunite? Častokrát na ňu vplýva náš životný štýl ako celok, ktorý je tvorený niekoľkými faktormi nepriaznivo vplývajúcimi na našu obranyschopnosť, ako napríklad:

  • nedostatočný príjem vitamínov, minerálnych látok a vlákniny, ktoré by mali byť obsiahnuté predovšetkým v našom pestrom jedálničku a priebežne doplňované vo forme doplnkov výživy,
  • fajčenie a konzumácia nadmerného množstva alkoholu,
  • málo fyzickej aktivity a pohybu na čerstvom vzduchu,
  • nedostatok spánku, oddychu, ktoré naše telo pravidelne potrebuje,
  • podceňovanie alergií, intolerancií a vedomé nevenovanie pozornosti ich prejavom v našom organizme.

Ochrana zdravia by pre nás mala byť dôležitou prioritou a v súčasnej situácií, kedy čelíme šíriacemu sa koronavírusu, ale i bežnej chrípke, je potrebné na túto prioritu dbať s najväčšou dôležitosťou. Ide predsa o naše zdravie - o to najcennejšie, čo máme. Prvým krokom ku zlepšeniu nášho imunitného systému je uvedomenie si, aké je jeho správne fungovanie dôležité. Poďme sa pozrieť na ďalšie, nie len teoretické, ale už praktické kroky, ktorými prispejeme k správnemu fungovaniu našej obranyschopnosti voči škodlivým vplyvom z vonkajšieho prostredia:

1. Všímajte si, či máte dostatočne pestrú stravu, v ktorej sú zastúpené potraviny s obsahom vitamínov a minerálov. Na dennej báze konzumujte ovocie a zeleninu, ktoré sú prirodzeným zdrojom látok podporujúcich našu imunitu. V zimnom období naše telo trpí nedostatkom týchto látok a preto je na ich prísun dôležité dbať najmä v aktuálnych ešte stále chladných dňoch. Dôležitý vitamín C, vitamín D3 a minerály ako zinok a horčík (a iné) sú dostupné aj ako doplnky výživy. V rámci aktuálnej prevencie odporúčame doplniť stravu o potrebný vitamín C i prostredníctvom Lipozomálneho vitamínu C, ktorý má tekutú formu. Nepodceňujte ani svoj pitný režim a dôležitosť prikladajte i príjmu vlákniny. Imunitný systém je ovplyvňovaný i správnym fungovaním nášho trávenia a črevnej sústavy, preto majte na pamäti, že je potrebné prijímať dostatok vlákniny. Účinným produktom, ktorý podporuje prirodzenú imunitu a priaznivo vplýva na chod a obnovu črevnej mikroflóry je náš zaručený produkt Probi8 caps. Voľte ľahšie stráviteľné potraviny, prípadne znížte svoju konzumáciu mäsa a pokúste sa vyhýbať nadmernému množstvu alkoholu. Odporúčame vyskúšať rôzne recepty s použitím rôznych vegánskych surovín, ktoré nájdete i v našej pestrej ponuke.

2. Doprajte svojmu telu optimálne množstvo spánku, dostatok oddychu a času na regeneráciu. Odporúčaním je minimálne 7 hodín spánku denne.

3. Vyhýbajte sa stresovým situáciám a venujte pozornosť vytváraniu svojej psychickej pohody.

4. Nezabúdajte na prebiotiká a probiotiká.

5. Dbajte na dostatok pohybu a to predovšetkým v prírode. V aktuálnej situácií s vyskytujúcim sa vírusom je odporúčané vyhýbať sa zvýšenej fyzickej aktivite vo fitness centrách. Dajte šancu pohybu v prírode, či už behu alebo prechádzkam. Vyskúšajte svoj organizmus postupne vystavovať väčšiemu chladu, oblečte si o vrstvu oblečenia menej a pomôžte mu tak lepšie sa adaptovať na chladnejšie podmienky a otužovať tak. (otužovanie sa totiž vôbec nie je iba o kúpaní sa v ľadovej vode)

6. Spoznajte prostredníctvom inhalácie protivírusové a antibakteriálne účinky rôznych éterických olejov. (najmä Tea tree a Citronela)

7. Nevystavujte sa zbytočne situáciám, kde sa sústredí naraz veľké množstvo ľudí, pokým to nie je nevyhnutné. Zvážte, či je naozaj nutné absolvovať nákup v preplnenom obchode alebo radšej nakúpite prostredníctvom e-shopov.

8. Dajte šancu doplnkom stravy určeným na podporu imunity. Ak nepoznáte účinky, ktoré prináša Colostrum nášmu imunitnému systému, je ten správny čas to zmeniť. Účinné v prípade posilňovania imunitného systému sú i doplnky bohaté na obsah antioxidantov, ako napríklad produkt vyrobený spracovaním liany z amazonských pralesov Uňa de Gato. Netradičné, ale účinné sú i produkty z húb, napríklad doplnok stravy Triton, ktorý obsahuje kombináciu troch účinných húb. Naše odporúčanie na záver patrí ďalším dvom skvelým a účinným produktom: kapsulám Immune Booster a komplexu účinných látok, ktoré ponúka produkt Echinacea.

Jedným z častých prejavov nedostatočnej imunity sú problémy so správnym fungovaním dýchacích ciest, pričom práve súčasný vírus COVID-19 má tendenciu napádať dýchací systém človeka. Náš článok nemá za cieľ prispieť k šíreniu paniky, ktorá nás chtiac/ nechtiac chce zneistiť z každej strany, ba naopak, článok vznikol s cieľom prispieť k vedomostiam, ktoré napomáhajú ochrane proti nebezpečnému vírusu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„presne tak som si to predstavovala, ste suverejne najlepší, dakujem vám. “

maria lacikova