Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Jablčný ocot účinky

Jablčný ocot účinky

Možno aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neustále pátrajú po potravinách a nápojoch, ktoré by podporovali chudnutie a doslova zožierali tuk a nedovoľovali sa mu ukladať vo vašom tele. Možno ste už vyskúšali napríklad také čili, ale počuli ste už o jablčnom octe? Jeho účinky na chudnutie patria medzi najznámejšie, ktorými sa vyznačuje. Okrem toho nám však pomáha aj pri iných ťažkostiach. Napríklad pri kŕčoch, pri nepríjemných bolestiach hrdla alebo pri znižovaní krvného tlaku. Rovnako obľúbený je však aj v kuchyni, kde sa používa pri príprave skvelých pokrmov, polievok alebo neuveriteľných dezertov, ktorým nevieme odolať. Ak vás jablčný ocot a jeho účinky zaujímajú, čítajte tento článok ďalej.

Jablčný ocot

Jablčný ocot je kvasený jablčný mušt. Tento mušt používali už starí Rimania, ktorí presne vedeli, aké skvelé účinky im jeho konzumácia prináša. V súčasnosti opäť prežívame akýsi boom v súvislosti s jablčným octom a z každej strany sa na nás valia informácie o jeho účinkoch.

Zloženie jablčného octu

Jablčný ocot obsahuje obrovské množstvo prospešných látok. Patrí sem vitamín A, vitamíny zo skupiny vitamínov B, vitamín C, kyselinu octovú, enzýmy, vlákninu, draslík, sodík, fosfor, železo, vápnik, horčík, pektín, kyselinu octovú a množstvo iných látok.

Jablčný ocot a kŕče

Jablčný ocot pôsobí na kŕče veľmi efektívne. Hlavne v noci môžeme pociťovať kŕče, ktoré vznikajú v dôsledku nedostatku niektorých minerálov v tele. V takomto prípade by mal človek zmeniť svoj jedálniček a zaradiť do stravy veľa ovocia a zeleniny, hlavne listovej zeleniny. A taktiež sa odporúča denne vypiť pohár vody s jablčným octom. Takáto kúra vám pomôže odstrániť nepríjemné kŕče.

Kŕčové žily

Ak sa zamýšľate nad tým ako môže pomôcť jablčný ocot na kŕčové žily, je to jednoduché. Tu je však na mieste masáž. Je dobré zriediť si ocot s vodou a pravidelne ráno a večer si postihnuté miesta masírovať. V prípade kŕčových žíl však platí, že zdravá strava taktiež dokáže s týmito nepríjemnými žilami zatočiť. Takže pitie octovej vody vám tiež nebude na škodu ani pri tomto probléme a v spolupráci so zdravou stravou vám určite vaše kŕčové žily zmierni.

Bolesť hlavy

V súčasnosti trpí čoraz viac ľudí migrénou alebo len občasnými bolesťami hlavy, ktoré sú spôsobené z rôznych dôvodov. Najčastejšie je to z dôvodu nerovnováhy medzi kyslým a zásaditým prostredím v organizme. Octová voda je preto v tomto prípade skutočným pomocníkom. Stačí ak si zriedite lyžičku jablčného octu s vodou a vaše bolesti ustúpia.

Účinky všeobecne

Okrem týchto troch oblastí nám ocot pomáha aj v ďalších iných:

  • Podporuje chudnutie
  • Ovplyvňuje rast vlasov a nechtov
  • Pozitívne vplýva na pokožku
  • Zmierňuje chuť do jedla
  • Podporuje metabolizmus a trávenie
  • Pomáha efektívne ťažiť energiu z potravy
  • Podporuje vstrebávanie železa
  • Pozitívne ovplyvňuje krvný obeh
  • V hrubom čreve ničí niektoré druhy baktérií
Účinkov octu je skutočne veľa. Jeho pravidelná konzumácia vám skutočne pomôže a dokonca aj schudnete. Skúste si preto občas dopriať octovú vodu a zistíte, že vám to prospieva a vaše telo sa vám odvďačí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková