Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Je čas dať si cviklu

Je čas dať si cviklu

Cvikla je zaujímavou zeleninou. Mnohým sa tento druh zdá až príliš obyčajný alebo jednoducho nevyhovuje našim rozmaznaným chuťovým pohárikom. Je pravda, že cvikla má zaujímavú chuť, ale práve pre túto chuť je na druhej strane aj veľmi obľúbenou a vyhľadávanou zeleninou. Ja som sa s ňou dostala do styku vďaka jedinečnej ruskej polievke, no môžeme ju konzumovať aj v podobe šalátu alebo nastrúhanú a zavarenú vo fľašiach. Je na vás, čo si z nej pripravíte. Tieto bordové plody vám určite poskytnú skvelé živiny a účinky, vďaka ktorým pomôžete svojmu organizmu a posilníte imunitu, ktorá je práve v tomto jesennom období nevyhnutná v boji proti rôznym druhom baktérií, plesní a vírusov. Cvikla je zaujímavá tým, že obsahuje také zloženie látok, ktoré prospieva pri omladzovaní a prebúdzaní našich buniek k životu. Preto by sme sa o nej mali dozvedieť viac. Ak vás zaujíma jej zloženie a taktiež účinky na naše telo, čítajte nasledujúce riadky.

Cvikla

Cvikla je skutočne odolnou a nenáročnou rastlinou. To znamená, že sa v našej oblasti pestuje už odnepamäti. Dá sa dobre skladovať a práve október je mesiacom, kedy začína jej predajná sezóna. Práve teraz je jej všade dostatok a my si tak môžete z tejto zeleniny vytvárať chutné pokrmy a taktiež zásoby na zimu. Cvikla je zaujímavá tým, že má úžasné omladzujúce účinky na celý náš organizmus.

Čo obsahuje?

Cvikla je zeleninou, ktorá počas svojho rastu intenzívne čerpá živiny z pôdy. Vďaka tomu sa v nej nachádza vysoký podiel kremíka. A keďže je náš organizmus schopný kremík prijať len v špeciálnej podobe, cvikla nám ho spolu s inými látkami dodá v potrebnom množstve. Okrem kremíka nájdeme v cvikle aj veľa železa, meď, jód, zinok, vitamín E, vlákninu, draslík, horčík, vápnik. Vďaka tomuto zloženiu látok je cvikla pre naše telo perfektnou potravinou. Okrem toho obsahuje kyselinu listovú, ktorá stimuluje produkciu hormónov a nervových dráždivých látok, akými sú napríklad dopamín alebo noradrenalín. Tieto látky zabezpečujú našu mentálnu pohodu. Môžeme byť vďační za to, že cvikla kyselinu listovú obsahuje, pretože bez nej by sme nezažívali pocity šťastia, optimizmu a dobrú náladu.

Ako nám pomáha?

Ako som už spomínala, cvikla je života budič, ktorý pozitívne pôsobí na naše bunky a preberá ich k životu. Okrem toho nám cvikla pomáha v týchto oblastiach:

  • Spevňuje naše väzivá
  • Blahodarne pôsobí na pokožku, vlasy a nechty
  • Odstraňuje toxíny
  • Regeneruje jadrá buniek
  • Podporuje tvorbu žalúdočnej kyseliny
  • Aktivizuje tvorbu červených krviniek
  • Zlepšuje nám náladu
  • Odvodňuje organizmus
  • Odkysľuje organizmus
  • Podporuje trávenie
  • Detoxikuje organizmus

Bojazliví sa stanú odvážnymi

Niektoré historické pramene nám prinášajú aj vtipné a zaujímavé informácie o rôznych plodinách a rastlinách. Rovnako je to v prípade cvikly. Popri účinkoch, ktoré cvikla na náš organizmus má sa medzi ľuďmi traduje, že z cvikly získajú slabí silu a bojazliví odvahu.
Môžete vyskúšať aj cviklový olej. Cvikla je pre nás skutočnou dávkou energie a dobrej nálady. A v kombinácii s rôznymi inými druhmi zeleniny je to pre nás hotová vitamínová bomba. Nemali by sme na ňu zabúdať a pravidelne ju zaradzovať do svojho jedálnička. Najedzme sa cvikly a budeme žiariť šťastím, optimizmom, silou a odvahou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vam podakovat za expresne dodanie mojej objednavky. V pondelok uhradene a dnes si uz pochutnavam na Vasich dobrotach. Keby si vsetci z Vas brali priklad :) “

Martina E.