Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Jojoba v kozmetike

Jojoba v kozmetike Každá žena pozná, aké to je mať problémy s pleťou. Po prvýkrát sa objavia v puberte, neskôr v tehotenstve, pri chorobe... Lekári pri problémovej pleti odporúčajú používať jemnú kozmetiku. Takou kozmetikou je aj kozmetika s jojobou. Tá totiž vyrovnáva pH pleti, pomáha pri liečbe akné, popraskanej koži, popáleninách či jazvičkách. Okrem toho tiež pomáha pri mastiacich sa vlasoch, odstraňuje lupiny a zvláčňuje suchú pokožku hlavy.

Jojoba – púštny orech
Jojobu alebo „púštny orech“ a jej účinky poznali už indiáni v púšti Sonoran na juhozápade spojených štátov a severe Mexika. Jej semiačka používali ako liek či jedlo pre seba, ale aj pre dobytok. Po vylisovaní oleja ostane zo semiačok múčka, ktorá obsahuje až tridsať percent bielkovín a sedemnásť aminokyselín. Jojobový olej používali na liečbu zranení. Z pražených semien vyrábali horúci nápoj.

Balance – nočný krém s obsahom jojoby
Tento nočný krém je vhodný na ošetrenie citlivej a narušenej pleti počas spánku. Dokonale hydratuje a vyživuje pleť, predchádza vzniku rozšírených žiliek a vďaka nemu bude vaša pleť vyzerať mladšie a sviežejšie. Balance obsahuje výťažok z fialky trojfarebnej, vitamín E, panthenol a, samozrejme, jojobový olej.

Jojobový krém na odlíčenie citlivej pokožky Pleťové mlieko s jojobovým olejom je ideálny prostriedok na odličovanie citlivej pokožky, ale, samozrejme, aj na očistenie ostatných typov pleti. Keďže obsahuje jojobový olej a hydratačné zložky, predchádza tak vysúšaniu pokožky. Kukuričný škrob a palmový olej zase dôkladne a šetrne čistia pleť. Sedmokráskový extrakt sťahuje póry a napína pokožku, preto už nie je nutné použiť tonikum. Jojobový olej sa rýchlo vstrebáva do pokožky, preto nezanecháva mastný povlak. Vyhladzuje vrásky, viditeľne omladí pleť, spomaľuje starnutie a zvyšuje pružnosť pokožky.

Alergická pokožka
Na zvlášť alergickú pokožku, pri ekzémoch, na podráždenú pokožku či na svrbiacu pokožku je vhodný krém Allermin. Tento krém je veľmi mastný, preto dobre zvlhčuje pokožku a zvyšuje jej elasticitu. Obsahuje olej z Perilly frutescens a vitamín E, neobsahuje farbivá ani parfumové zložky a je vhodný aj pre deti.

Pokožka v zime
Najmä v zimnom období je nutné chrániť svoju pleť. Nemali by ste však používať hydratačné krémy pokiaľ idete von, a teda do chladu až mrazu. V takomto prípade použite mastnejší krém, prípadne krém, ktorý používate na noc.

Opatrné musíte byť aj v prípade, že idete lyžovať na hory. Slnko je ostré a vašej pleti by mohlo uškodiť. Pred obchodom z domu použite mastný krém, počkajte, kým sa vsaje a naneste na pleť make-up s ochranným faktorom.
Nielen v zimnom období, ale počas celého roka by ste mali ošetrovať pleť aj zvnútra, a to pravidelným užívaním vitamínov. Ideálnymi sú vitamíny A, E a D.

Nezabúdajte ani na pitný režim! Najmä v zime pijete menej, pretože smäd tak necítite. Avšak vysušená a šupinatá pleť je znakom toho, že málo pijete. Takže ani v zime nezabudnite piť minerálne vody, čaje či čistú vodu. Káva ani alkoholické nápoje do pitného režimu nepočítajte.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„S Vašimi produktami, službami a zákazníckym prístupom som veľmi spokojná, preto Vás priebežne odporúčam aj ďalším potenciálnym zákazníkom - rodine, známym. Tí ktorí už cez Váš obchod nakúpili, sú tiež spokojní. Takže Vás budem odporúčať naďalej a ďakujem za spoluprácu.“

Adriana Kiripolská