Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaUrčite aj vy patríte k jedným z mnohých ľudí na zemi, ktorí zbožňujú čokoládu a iné skvelé dobroty vytvorené z kakaa. Kakaové bôby sa zbierajú zo stromov, ktoré sa už od dávna pestovali obyvateľmi Mexika a v minulosti si z nich ľudia vyrábali penisté nápoje dochucované vanilkou alebo ostrými chilli papričkami. V súčasnosti sme sa dostali na takú úroveň, že kakao nepoužívame len do dezertov, ale experimentujeme s nimi pri varení rôznych pokrmov a nápojov. Kakao je skutočne liekom z prírody, pretože obsahuje množstvo látok, ktoré priaznivo ovplyvňujú chod nášho organizmu. Jeho história sa písala už veľmi dávno, a vďaka tomu môžeme jeho účinky a skvelú chuť využívať aj v súčasnosti. Poďme sa pozrieť na históriu a špeciálne účinky kakaa.
Niečo z minulostiKakaové bôby môžeme nájsť na strome, ktorého názov je Theobroma, čo znamená v preklade jedlo bohov. Kakao má svoje korene už v amazonských dažďových pralesoch. Objavenie kakaa sa datuje do doby z pred viac ako 2000 rokov. Prví ľudia, ktorí začali tieto kakaové bôby aj využívať boli Mayovia a Aztékovia. Práve oni si z kakaových bôbov, ako som už spomínala, pripravovali penistý nápoj spolu s ostrým chilli alebo vanilkou. Z Európanov to bol práve Krištof Kolumbus, ktorý kakaový nápoj a kakaové bôby objavil. V počiatkoch táto plodina v Európe úspech nemala. Napokon sa však začal kakaový nápoj ochucovať cukrom a škoricou a stal sa absolútnym hitom pre majetnejších ľudí. Odvtedy sa považuje čokoláda aj za afrodiziakum. V súčasnosti poznáme množstvo skvelých spôsobov na využitie kakaa, a chilli ako prísada do horúcej čokolády sa stalo aj u nás úžasnou a obľúbenou kombináciou, ktorú vyhľadáva čoraz viac ľudí. V súčasnosti je k dispozícii nespočetné množstvo odrôd kakaa, avšak najcennejšou je odroda Criollo. Túto odrodu pestovali už Mayovia a táto špeciálna odroda tvorí z celkovej produkcie kakaa len 10 až 15%. Keďže je najvzácnejšia, zároveň je aj najdrahšou odrodou kakaa.
Skvelé látky v kakaových bôbochTak ako aj rôzne iné plody, ktoré v prírode nachádzame a máme možnosť ich konzumovať, aj kakaové bôby obsahujú skvelé a prospešné látky pre náš organizmus. Obsahujú množstvo minerálov a stopových prvkov. Napríklad zinok, mangán, sodík, draslík, meď, železo a podobne. Okrem toho, obsahujú veľké množstvo vitamínov, antioxidanty a zaujímavé látky akými sú napríklad epicatechín alebo theobromin, ktorý je prospešný najmä v znižovaní krvného tlaku.
Účinky kakaaKakao vďaka svojmu zloženiu dokáže ovplyvniť veľmi veľa funkcií a orgánov v našom tele.
Pomáha v týchto oblastiach:
„Dakujem dodávku som dnes dostala....ste naozaj výborná a seriozna firma....“