Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Keď sa povie masáž

Keď sa povie masáž

Každý z vás už určite vyskúšal masírovanie tela. Klasicky alebo rôznymi technikami, ktoré sú dnes na trhu. Masáže nám dovoľujú relaxovať a oddávať sa príjemným dotykom rúk. Rozmasírujú nám stuhnuté miesta, odstránia zlú energiu a naštartujú nás do ďalších dní. Kde vznikli a v čom sú pre nás prospešné?

História masáží

Masáž sa v historických zmienkach považuje za prvý spôsob terapie, spôsob uvoľňovania tela i duše. Z historických prameňov sa zistilo, že najstaršie informácie o tejto činnosti pochádzajú z Egypta, ale prví ľudia, ktorí masáž aj popísali, boli Číňania. Títo ľudia považovali masáž za súčasť životného štýlu a nedokázali si predstaviť život bez nej. Masáže praktizovali taktiež v Indii, Gréci ju používali ako istý druh liečby a taktiež bola veľmi rozšírená v Arábii alebo Turecku. Neskôr, po období stredoveku, kedy nastal istý úpadok v oblasti masírovania, začali sa tieto masérske techniky využívať najmä v liečbe nervových ochorení a to hlavne v prípadoch vojakov, ktorým nervový systém zlyhával. Začali vznikať masérske školy a v súčasnosti vidíme, že umenie masáží je na vysokej úrovni a my si môžeme vybrať z rôznych druhov masáží.

Klasická masáž

V súčasnosti patrí klasická masáž medzi najobľúbenejšie. Je to masáž, ktorá obsahuje súbor hmatov a mechanických podnetov, ktoré sú aplikované vo forme tlaku, roztierania alebo hnetenia. Taktiež masáž obsahuje úkony nárazové, ktoré nazývame tepanie a chvenie. Klasická masáž je pomocníkom hlavne v oblasti fungovania lymfatických ciev, normalizuje napätie kože, relaxuje svalstvo a má mnoho iných prospešných účinkov. Touto masážou, dokážeme ovplyvniť aj vzdialenejšie orgány. Na praktizovanie tejto masáže používame prevažne olej, ktorý dotvára príjemnú atmosféru masáže.

Reflexná masáž

Toto je ďalší druh v súčasnosti veľmi obľúbeného druhu masáže. Reflexná masáž je vytvorená na základe masírovania nervových spojov a zakončení v oblasti zvolených reflexných oblúkov. Na ošetrenie miest sa využíva dráždenie formou ťahu. Rozlišujeme štyri základné sústavy pre reflexnú masáž a to sústava pre šiju a hlavu, sústava chrbtová, sústava hrudná a sústava panvová. Nikdy nesmieme kombinovať masáž reflexnú s masážou klasickou, pretože účinok by sa v oboch prípadoch negoval.

Medová masáž

Vybrala som aj jednu špeciálnu masáž, ktorá na trhu nie je až tak dlho, ale v súčasnosti patrí medzi veľmi obľúbené. Pri tejto masáži sa na chrbát nanesie pravý včelí med a pumpovaním sa postupne odstraňujú škodlivé látky, ktoré človek vo svojom tele hromadí. Táto masáž zbavuje telo toxínov, oživuje celý organizmus, obnovuje detoxikačnú schopnosť ľudského tela. Rovnako vyhladzuje pokožku a vyživuje ju.
Ak som vám týmto článkom naštartovala chuť nechať sa pomasírovať, stačí nájsť dobrého maséra a vybrať si ten správny druh masáže. Či už klasická, reflexná, thajská, medová, športová alebo mnoho iných, masáže sú v každom smere pre nás prospešné. Dovoľujú nám ozdraviť telo i dušu a nabrať nové sily. Tak využívajme možnosti súčasnej doby a užívajme si po dobre vykonanej práci a po dňoch plných povinností občas relax aj v takejto forme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka