Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kokosový olej

Kokosový olej

Poznáte účinky kokosového oleja? A viete, v ktorých oblastiach ho môžete veselo používať? Niektorí ľudia voči nemu majú rešpekt, pretože sa nikdy nestretli s jeho užívaním a nevedia, čo od neho môžu očakávať. Kokosový olej však môžeme používať napríklad v kuchyni pri varení chutných jedál a pečení výborných dezertov, taktiež pri hygiene, či už ako masku na vlasy, telové mlieko alebo hydratačný krém a čo je najzaujímavejšie, môžete si z neho vyrobiť aj zubnú pastu. Keďže kokosový olej a jeho zloženie je vynikajúce a pýši sa antibakteriálnymi účinkami, zuby ho zbožňujú. Mnoho ľudí už vyskúšalo alternatívu zdravej zubnej pasty a spokojnosť s ňou pretrváva. Poďme sa pozrieť, kde všade môžeme kokosový olej využiť a čo nám to prináša.

Z čoho sa získava

Kokosový olej sa získava z rastliny, ktorá sa nazýva kokosovník, latinsky Cocos. Zaradzujeme ho medzi palmy a druh, na ktorom práve rastú plody, z ktorých sa kokosový olej získava sa nazýva kokosovník obyčajný - Cocos nucifera. Rastlina pochádza z Ázie a tvorí tvrdé guľovité hnedé plody, ktoré sa nazývajú kokosové orechy. Kokosovník rastie v tropickom pásme, miluje teplo a svetlo a taktiež je náročný na vlhkosť prostredia. Rastie v teplotách približne okolo 30 °C. Priemerne dorastá do výšky 30 metrov a jeho listy môžu mať dĺžku aj 6 metrov. Práve z bielej kokosovej dužiny, ktorá sa nachádza vo vnútri kokosového orecha sa lisovaním získava kokosový olej, ktorý má úžasné blahodarné účinky. Kokosový olej obsahuje látky ako sú vláknina, bielkoviny, proteíny, množstvo minerálnych látok a zdravých tukov.

Kokosový olej vo forme zubnej pasty

Kokosový olej je známy svojimi antibakteriálnymi účinkami. Taktiež zabraňuje tvorbe plesní, a preto je skvelým bojovníkom proti zubnému kazu. Výsledky vedeckých výskumov ukazujú, že je možné, že by kokosový olej mohol nahradiť fluór a iné umelé a škodlivé látky, ktoré sa v zubných pastách nachádzajú. Okrem toho, že kokosový olej zabraňuje tvorbe kazov, tvorí v ústach skvelú mikroflóru a pozitívne pôsobí a ochraňuje naše ďasná a jazyk. Ak si chcete takúto doma vyrobenú pastu z kokosového oleja vyrobiť, stačí zmiešať kokosový olej napríklad s jedlou sódou a esenciálnym olejom, napríklad eukalyptovým. Ak máte odvahu môžete si pastu vyrobiť a vyskúšať ju. Mnoho ľudí s používaním takto vyrobenej pasty začalo a nevedia prestať. A výhodou je aj to, že má bieliace účinky, ktoré neničia chrup. Veľmi dobré je používanie takto vyrobenej pasty už u malých detí, ktoré sú náchylné na tvorbu zubného kazu.

Kokosový olej na chudnutie

Ak hľadáte zdravú alternatívu oleja do kuchyne som si istá, že kokosový olej si zamilujete. Je lisovaný za studena, a preto si zachováva svoje jedinečné zloženie. Okrem toho sa neprepaľuje a neprská takže na ňom môžete s radosťou vyprážať svoje obľúbené maškrty, ktoré vďaka tejto prísade budú chutnejšie a zdravšie. Pôsobí na organizmus tak, že dáva telu energiu postupne a pomaly ho trávime. Taktiež nezanecháva v organizme žiadne škodlivé látky, preto by ste ho mali vyskúšať. Či už si ho primiešate do svojej obilnej kaše alebo na ňom budete pripravovať iné pokrmy, dokonca ho môžete pridať aj do šalátov. Uvidíte, že budete s výsledkom spokojní.

Kokosový olej v starostlivosti o telo

Okrem toho, že ho využívame v kuchyni a môžeme si z neho vyrobiť zubnú pastu, jeho využitie je omnoho všestrannejšie. Napríklad ho môžeme používať ako balzam po holení. Neostávajú po ňom pupienky ako je to pri používaní klasických kozmetických prípravkov. Taktiež môžete používať kokosový olej ako telové mlieko po kúpeli. Môžete si ním natierať suchú a popraskanú kožu a dokonca pomáha odstraňovať aj strie. Kokosovým olejom si tiež môžete masírovať nechty a kožtičku okolo nich. Spevní vám to nechty a dodá im lesk. Okrem toho, tento produkt môžete využívať aj v starostlivosti o vlasy buď ako masku alebo balzam, ktorý zacelí končeky a uľahčí rozčesávanie vlasov. Okrem úžasného vyživenia vlasov a vlasovej pokožky dokáže odstrániť lupiny, s ktorými v prechodných obdobiach bojuje nejeden Slovák. Kokosový olej môžete používať tiež ako masážny olej, ako olej po opaľovaní alebo balzam na pery.

Účinky a možnosti využitia kokosového oleja sú úžasné. Stačí si zaobstarať téglik oleja a môžete ho testovať v rôznych oblastiach. Je zábavné skúšať nové veci a prichádzať na to, že mnohokrát nám naozaj pomáhajú. Možno to tak bude aj vo vašom prípade po vyskúšaní kokosového oleja, ktorý dýcha slnkom a teplom. Natrite sa olejom po kúpeli a vychutnajte si úžasnú atmosféru oddychu a vône, ktorú si zamilujete.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky čajov, ktoré som akútne potrebovala. Som príjemne prekvapená sortimentom, ktorý máte v ponuke, vašim prístupom k zákazníkovi, dôkladným zabalením tovaru a po tejto skúsenosti som sa stala vašou vernou zákazníčkou.“

Anna