Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kondurango - zlepšuje trávenie aj imunitu

Kondurango - zlepšuje trávenie aj imunitu

Možno ste už počuli o rastline s názvom Marsdénia kondurangová. Tento zázrak pochádza zo severozápadnej časti Južnej Ameriky, kde rastie najmä v horskej džungli a hmlistých lesoch vo výške až 3000 metrov nad morom. Typickým prostredím pre ňu sú západné svahy Ekvádoru, Peru a Kolumbie. Rastie ako ovíjavý ker a jeho drevnatá stonka dokáže dorásť až do dĺžky 10 metrov. Čím je však táto rastlina prospešná pre ľudský organizmus?

Posilní imunitu

Kondurango zlepšuje celkovú kondíciu a odolnosť organizmu voči stresu a záťaži. Dokáže však napomôcť aj pri rekonvalescencií, pri pocitoch slabosti a je vhodný aj pri doliečovaní infekčných chorôb. Má protizápalové a antioxidačné účinky, čím podporuje liečbu rôznych zápalov a zároveň posilňuje boj proti mykobaktériám. V roku 1871 predstavil ekvádorský prezident tomu americkému Kondurango spolu s lekárskym potvrdením o tom, že pomáha pri rakovine žalúdku a syfilisu.

Poklad z Južnej Ameriky

Kondurango je v kraji, odkiaľ pochádza významným pomocníkom pri viacerých problémoch. V peruánskej medicíne bolo Kondurango používané ako:

  • Analgetikum - pomáha od bolesti,
  • Karminatívum - pomáha uvoľniť črevné plyny,
  • Cholagogum - pomáha stimulovať tvorbu žlče,
  • Hemostatikum - pomáha zabrániť krvácaniu,
  • Stomachikum - podporuje trávenie,
  • Tonikum - povzbudzuje organizmus.
Podobné využitie má Kondurango aj v oblasti Kolumbie, Ekvádoru aj v ostatných častiach Južnej Ameriky. Kondurango dokonca používali aj pri uštipnutí jedovatým hadom.

Najväčší pomocník pri trávení

Už z vyššie uvedeného je jasné, že Kondurango dokáže pomôcť pri rôznych tráviacich ťažkostiach. V prvom rade napomáha pri nechutenstve tým, že podporuje chuť do jedla. Užívaním Konduranga sa zvyšuje tvorba tráviacich enzýmov. Zároveň dokáže utlmiť bolesť žalúdka, pocity nevoľnosti a nepríjemného nadúvania. Žalúdok a brušnú dutinu pomáha upokojiť ho a taktiež dokáže prispieť k vylučovaniu žlče. Kondurango poslúži aj ako prevencia proti žalúdočným vredom. Liečitelia odporúčajú Kondurango aj pri krvácaní žalúdka, alebo inej časti tráviaceho traktu.

Kôra, tinktúra a dokonca aj víno

Kondurango už dnes dostať v rôznych podobách. Jednou z nich je aj víno z kôry konduranga. Áno, dobre čítate. V krajinách, odkiaľ kondurango pochádza sa víno z tejto rastliny používa na zmiernenie pocitov nevoľnosti a upokojenie podráždeného žalúdka.
Samotná kôra z konduranga sa užíva najčastejšie v podobe odvaru, ktorý vypijete ako klasický čaj. Jesenné obdobie je ideálnym obdobím na užívanie konduranga práve v tejto forme. Je však dôležité dodržiavať dávkovanie a vyvarovať sa tak nežiaducim účinkom.
Z konduranga sa vyrába aj tinktúra, ktorá je vhodná na dlhodobé, pozvoľné užívanie.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková