Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kozie mlieko - prírodné liečivo nielen na rakovinu

Kozie mlieko - prírodné liečivo nielen na rakovinu Kozie mlieko je unikátna prírodná tekutina. Unikátna v tom, že obsahuje vitamín A, B1, B2, B12, ale aj kyselinu listovú, vitamín C, E a D, množstvo stopových prvkov a minerálov ako vápniť, horčík, draslík, sodík, titán, kobalt či mangán. To však nie je všetko. Kozie mlieko obsahuje najmä rastlinné alkaloidy.

Rastlinné alkaloidy sú vlastne, zjednodušene povedané, zlúčeniny, ktoré slúžia ako liečivá. Keďže kozy spasú všetko, čo je v ich dosahu, je ich potrava bohatá na prírodné alkaloidy, ktoré sa dostávajú aj do kozieho mlieka. Vďaka tomuto jedálničku, koza nikdy nedostane rakovinu. Dokáže si totiž vytvoriť protilátky. Keďže prírodné alkaloidy prechádzajú aj do kozieho mlieka, mnoho odborníkov je presvedčených, že práve preto majú také priaznivé účinky na ľudský organizmus. Kozie mlieko je vynikajúcou prevenciou proti rakovine. Avšak odporúčame ho aj pri liečbe rakoviny. Zabraňuje totiž množeniu nádorových buniek.

Kozie mlieko na posilnenie imunity
Vďaka svojmu obsahu je kozie mlieko vynikajúcim posilňovačom imunitného systému.
Pomáha predchádzať chorobám tráviaceho traktu, pečene či slinivky brušnej. Kozie mlieko však dokáže potlačiť aj zápal, napríklad pri reumatických ťažkostiach.
Pokiaľ vás trápi migréna a vyskúšali ste už naozaj všetko, skúste kravské mlieko nahradiť práve tým kozím. Okrem toho, že vám pomôže zbaviť sa migrény, zlepší aj vašu psychiku, odbúra stres a nervozitu.

Kozie verzus kravské mlieko
Ak by sme mali porovnať kozie a kravské mlieko, určite by sme mohli povedať, že kozie mlieko je lepšie. Už len z toho dôvodu, že sa v žalúdku zrazí do malých útvarov, ktoré sa lepšie trávia. Kravské mlieko sa zrazí do jednej väčšej, ťažšie stráviteľnej, hmoty. Okrem toho je kozie mlieko lepšie aj pre alergikov. Tuk kozieho mlieka je totiž v malých guľôčkach, ktoré naše tukové enzýmy lepšie rozkladajú.
Ďalšou výhodou je, že kozie mlieko, na rozdiel od kravského, neobsahuje bielkovinu kazeín. Práve preto môžu kozie mlieko piť aj alergici. Kozie mlieko má však aj viac niektorých vitamínov a minerálov, než kravské mlieko, ako aj nenasýtených mastných kyselín.

Bátorička sa mala radšej kúpať v kozom mlieku
Keby Bátorička poznala priaznivé účinky kozieho mlieka, určite by sa v ňom kúpala celé dni. Ak máte totiž nejaký kožný problém, ekzém či vyrážku, kozie mlieko vám zaručene pomôže. A čo je jeho ďalšou výhodou, má vplyv aj na kvalitu pleti. Práve preto sa pridáva do mnohých kozmetických produktov. Kozie mlieko dokáže totiž regulovať vlhkosť pleti, chráni pokožku pre škodlivými látkami a spomaľuje starnutie.

Kvalita kozieho mlieka závisí od potravy zvierat, avšak kozie mlieko, ktoré vám ponúkame, je tej najvyššej kvality, dokonca biokvality. Nie je ani riedené či inak prichutené či dofarbené.

Pozrite si všetky naše produkty z kozieho mlieka >>
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Už sa teším na zdravé mňamky od vás. Máte super eshop, aj ceny sú celkom primerané ;-)“

Marienka Hasprová