Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kozmetika pre deti

Kozmetika pre deti

Vzhľadom na súčasnú dobu, starostlivosť o malé bábätká a deti a vzhľadom na hygienu a s tým súvisiacu kozmetiku, na trhu máme pomerne veľa druhov rôznych prípravkov, ktoré nám na najvyššej úrovni umožňujú starať sa o detské telíčko. Pokožka malého dieťaťa je však omnoho citlivejšia na rôzne látky obsiahnuté v niektorých kozmetických prípravkoch než koža dospelého jedinca, a tak by sme sa k nej mali správať zodpovedne a kvalitne. Samozrejme, je jasné aj to, že na svete existuje veľa mamičiek, ktoré to so starostlivosťou o svoju ratolesť preháňajú a každý deň aplikujú dieťatku na pokožku nespočetné množstvo kozmetiky. To však nie je najvhodnejší spôsob starostlivosti. Čudné správanie sa pokožky dieťaťa a súvislosť s jeho starostlivosťou si vyžadujú určiť si to správne množstvo, druh kozmetiky a pravidelnosť rituálov, počas ktorých ju budeme používať. Ak vás zaujíma, aké sú najčastejšie chyby mamičiek v prehnanej starostlivosti a aké druhy výrobkov ponúka náš trh, čítajte ďalej.

Kúpanie

Každá starostlivá mama sa stará o svoje dieťa svedomito a v súvislosti s tým je schopná svoje dieťa kúpať každý deň večer. Samozrejme v prvých mesiacoch je tento rytmus správny, avšak neskôr už nie je nutné dieťa kúpať každý deň. Jedine v prípade, že by sa počas dňa veľmi spotilo. Na jemnej detskej pokožke za vytvára takzvaný mázok, ktorý má ochrannú funkciu a každodenné umývanie dieťaťa ho z pokožky pravidelne odstraňuje. To znamená, že odporúčaný počet kúpaní je 2 až 3krát za týždeň. V súvislosti s tým je veľmi dôležité nájsť dobrý prípravok na kúpanie. Odborníci tvrdia, že najlepšie je umývať dieťa len v čistej vode avšak sú aj mamičky, ktoré si detskú kozmetiku nevedia odoprieť a hľadajú ten správny výrobok. Najdôležitejšie je pri výbere vyhnúť sa kupovaniu len podľa vône výrobku, alebo na základe atraktivity obalu. Musíme zohľadňovať iné vlastnosti výrobku.
Vlastnosti správneho produktu:

  • Výrobok by mal byť bez parfumov
  • Nevyhnutné je zloženie bez konzervačných látok
  • Nesmie obsahovať rôzne druhy dezinfekcie
  • Musí mať vlastnosť udržiavania optimálnej vlhkosti detskej pokožky, aby nedochádzalo k zbytočnému vysušovaniu pokožky práve ako dôsledok používania určitého prípravku
  • Dôležité sú overené účinky

Telové mliečka

Mnoho mamičiek používa po kúpeli pre dieťa rôzne mastičky, napríklad proti tvorbe zaparenín alebo telové mliečka na lepší spánok. Tu si treba tiež uvedomiť, že detská pokožka je tenšia a ľahšie sa do nej dostanú zlé látky z kozmetického prípravku. Preto aj pri výbere tohto druhu kozmetiky treba dbať na požiadavky uvedené vyššie. Okrem toho, v procese prevencie proti zapareninám sa odporúčajú používať napríklad mastičky obsahujúce lanolín, panthenol alebo výrobky s obsahom výťažkov z nechtíka lekárskeho. Okrem toho v ponuke nájdete aj prípravky, ktoré sú vyvinuté na ošetrenie vysušenej pokožky. Musíme si však uvedomovať, že výber kozmetiky pre naše dieťa je veľmi zodpovedný krok.

Hypoalergénna kozmetika

Kozmetika, ktorá spôsobí dieťaťu ale aj dospelému človeku alergickú reakciu dokáže na koži vytvoriť opuch, sčervenanie, ranky alebo pľuzgieriky. Pri spozorovaní takýchto poškodení kože, musíme okamžite prestať kozmetický prípravok používať a nahradiť ho iným. Samozrejme musíme veľmi dôkladne vybrať náhradu za tento produkt. Dôležitý je obsah konzervačných látok, ktorý by mal byť v najlepšom prípade žiadny. Rovnako je dôležité nevyberať si výrobky, ktoré obsahujú farbivá a rôzne minerálne oleje a podobné prídavky. Taktiež je dobré kupovať prípravky, kde sa napríklad krém z tuby dostáva pumpičkou alebo podobným spôsobom, aby nedochádzalo k neustálemu kontaktu s rukami v momente naberania.
V starostlivosti o jemnú detskú pokožku si vyberáme buď z klasickej alebo hypoalergénnej kozmetiky. Niekedy hneď na začiatku vyberieme vhodný druh, ktorý je nám pomocníkom počas celej doby starostlivosti o dieťatko. Občas nám však pokožka dáva červenú a my musíme zhrnúť čo najviac informácií a získavať vedomosti aj v ordinácii. Vyberajte si preto správne a kvalitné produkty, ktoré sa budú jemne starať o pokožku vášho dieťatka.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková