Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Krajšia jeseň života so šípkovým olejom

Krajšia jeseň života so šípkovým olejom

Asi každý z nás si z detstva pamätá vyjedanie a zbieranie šípok vždy neskoro na jeseň pri rodinnom výlete do prírody. Nazbierané šípky sa vždy nosili domov, nasušili a počas mrazivých nocí sa celá rodina zahrievala chutným šípkovým čajom. Aké účinky vlastne majú šípky na náš organizmus?

Pomôže na žlčník ale aj anémiu

Šípkový čaj, olej alebo sirup je osvedčeným pomocníkom pri problémoch so žlčníkom a žlčníkových kameňoch. Obsahuje viaceré nenasýtené mastné kyseliny, medzi nimi napríklad kyselinu linolenovú a olejovú, ktoré prospievajú kardiovaskulárnemu systému. Vďaka vysokému obsahu železa zároveň pomáha ľuďom trpiacim anémiou (chudokrvnosťou). Šípkový olej tiež obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, čím podporuje celkovú obranyschopnosť organizmu. Šípky sú bohatým zdrojom najmú vitamínu A, B, C a E. Vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu imunitného a nervového systému, vitamíny skupiny B pomáhajú znižovať únavu a vyčerpanie. Je teda ideálny práve v tomto sychravom a chladnom období, alebo aj počas akéhokoľvek stresujúceho obdobia a psychického napätia. Šípkový sirup môžete nájsť aj na našej stránke.

Zdravá pokožka bez rán a vrások

Vďaka všetkým látkam, ktoré sa v šípkovom oleji nachádzajú má blahodarné účinky aj na vonkajšok nášho organizmu. Je vhodný na pleť, telo ale aj vlasy či nechty. Šípkový olej zaraďujeme do kategórie tzv. „suchých olejov“. Na pokožke nezanecháva mastný film, namiesto toho sa rýchlo vstrebáva. Pri použití teda nemusíte mať obavy z mastnej pokožky či zapchatých pórov. Je mimoriadne vhodný pre suchú, dehydrovanú a starnúcu pokožku. Dokáže pomôcť aj extrémne suchým miestam, ako sú napríklad lakte, kolená alebo členky.

Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu, vitamín E dodá pleti vlhkosť, zjemní a hydratuje ju. Antioxidanty, napríklad lykopén spolu s vitamínmi, ktoré šípkový olej obsahuje spoločne chránia našu pokožku pred voľnými radikálmi a tým spomaľujú proces starnutia. Pravidelným používaním šípkového oleja je pleť hladšia, pružnejšia a celkovo pôsobí mladistvo. Šípkový olej tiež pomáha chrániť pokožku pred slnečným žiarením a je ideálny aj ako prípravok po opaľovaní. Ak sa teda chystáte niekam k moru aj počas týchto jesenných dní na Slovensku, určite si šípkový olej vezmite so sebou.

Okrem toho sa používanie šípkového oleja odporúča aj pri rôznych kožných ochoreniach - pri psoriáze, exzémoch, ale aj preležaninách. Šípkový olej pomôže aj pri drobných jazvách, popáleninách, striách a stareckých a pigmentových škvrnách. Hoci dokáže pomôcť zahojiť drobné jazvy po akné, nie je príliš vhodný na mastnú pleť trpiacu výrazným akné. Šípkovým olejom môžete aj tváričky vašich ratolestí. Vďaka jeho hojivej schopnosti dokáže odstrániť aj drobné jazvičky po kiahňach.
Šípkový olej má na vonkajšok nášho organizmu širokospektrálne účinky. Ak máte napríklad suché a lámavé nechty, vyskúšajte ich potierať šípkovým olejom. Po čase budú oveľa lesklejšie a pevnejšie. Šípkový olej je vhodný aj na vaše vlasy. Množstvo vitamínov obsiahnutých v šípkovom oleji účinne pomáha pri suchej pokožke hlavy a pomáha jej zbaviť sa lupín. Zároveň hydratuje suché a namáhané vlasy, ktorým dokáže vrátiť stratený lesk.
Vyskúšajte šípkový olej čím skôr, objednať si ho môžete TU.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Včera som si u Vás objednal tovar, dnes ho už mám doma a ešte som dostal aj šejker ako darček, ktorý mi akurát prišiel vhod. Máte už dlho výborné služby, musím Vás pochváliť ;-) Ďakujem a pekný deň!“

Justín