Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Krásna Echinacea

Krásna Echinacea Možno ani neviete, že ten krásny ružový kvet, ktorý ste si vysadili v záhrade na oživenie vašej skalky je liečivá rastlina s mnohými priaznivými účinkami. Ide o kvet s názvom Echinacea. Je to trvalka, vysoká vyše metra. Kvitnúť začína už koncom mája, ale v závislosti od podnebia aj až začiatkom júla. Jej domovinou je severná Amerika, kde jej priaznivé účinky objavili už starí Indiáni. Pre nich to bola a stále aj je priam posvätná bylina. Sušili jej koreň, potom ho rozomleli a votreli do otvorených rán. Echinacea bránila vzniku zápalov, ale pomocou prášku liečili aj poštípania hmyzom či dokonca hadom. Echinacea rástla priamo pri ich domoch, takže ju využívali aj na prípravu čaju, čo sa robíme dodnes. Siouxovia zase žuvali koreň tohto kvetu pred bojom či lovom, aby sa posilnili.

Avšak najsilnejším účinkom byliny Echinacea je jej stimulačný účinok, a to posilnenie imunitného a lymfatického systému, ale aj nervového systému. Echinaceu odporúčame najmä počas chrípkového obdobia, kedy účinne bojuje proti prechladnutiu či upchaných nosných dutinách, pretože Echinacea je ako prírodné antibiotikum. Okrem toho bráni ďalšiemu šíreniu infekcií, vírusov či baktérií. Je vynikajúca aj na liečbu hemoroidov, plesní, lieči zápalové procesy pri kŕčových žilách, ale pomáha aj nájsť stratenú duševnú a telesnú rovnováhu. Teda, ak sa cítite malátny, unavený, alebo vás bolí hlava zo stresu, určite vyskúšajte Echinaceu. Využíva sa aj na liečbu zápalov močového mechúra či močových ciest, dokonca aj v gynekológii.

Keďže má aj vynikajúce detoxikačné účinky, odporúčame ju na čistenie ciev, pri artrózach i artritídach. Pravidelným užívaním kapsúl s obsahom byliny Echinacea zabránite aj usádzaniu krvných zrazenín v cievach.

A čo je najdôležitejšie vedci skúmajú aj vplyv tejto zázračnej byliny pri liečbe rakoviny. Aktívny a posilnený imunitný systém dokáže totiž účinnejšie bojovať nielen proti chrípke, ale zabráni aj nádorovému bujneniu.

A to ešte nie je všetko. Echinacea pomáha aj pri žalúdočných problémoch, pri vredoch či ochoreniach čriev a Crohnovej chorobe. Keďže prečisťuje organizmus a cievy, je vhodná aj pri odbúravaní návykových látok – alkoholu, nikotínu, ale aj marihuany. Okrem pravidelného užívania tabliet, môžete vyskúšať aj liečbu dymom. Fajčením pomletého koreňa z byliny Echinacea a lístkov medvedice lekárskej sa zbavíte návyku na nikotín, a to bez vedľajších účinkov.

Ak aj vás každý rok na jeseň skolí zákerná chrípka, siahnite už začiatkom tohto obdobia po kapsliach s obsahom byliny Echinacea. Posilní a aktivuje váš imunitný systém, čím budete odolávať chorobám oveľa jednoduchšie.

A prečo vlastne dostala táto vzácna a liečivá bylina takýto názov? Echinos sa totiž po grécky povie jež a práve stredová časť kvetu pripomína ježa s jeho ostrými pichliačmi.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “

Šimová