Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ktoré vitamíny a minerály by ste si mali pribaliť na dovolenku a prečo

Ktoré vitamíny a minerály by ste si mali pribaliť na dovolenku a prečo

Po dlhšej pauze od cestovania si mnohí z vás opäť užívajú voľnosť v pohybe medzi krajinami. Či už sú to hory alebo more, na zdravie počas letných mesiacov netreba zabúdať. Samotné presúvanie sa z miesta na miesto, zmeny počasia a predcestovný stres sa dokážu odraziť aj na našom zdraví.
Udržiavať sa v psychickej, aj fyzickej pohode by ste mali počas celého roka. Ak však chcete mať posilnenú imunitu a kvalitné trávenie na cestách, začnite s prípravou aspoň o 2 týždne skôr. Prinášame vám pár tipov na vitamíny, ktoré sa oplatí zaradiť do jedálnička pred a počas cestovania.

Betaín HCL

Nie je nič horšie, ako problémy s trávením počas dovolenky. Nepríjemnosti spojené s bolesťami brucha dokážu pokaziť každý výlet. Jednou z príčin zažívacích problémov môže byť nedostatok kyselín v žalúdku, ktoré následne spôsobujú tráviace ťažkosti. Betaín HCL napomáha zvýšeniu hladiny kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku a podporuje funkcie tráviaceho systému.

Guarana

Celodenný program na dovolenke vie byť poriadne vyčerpávajúci, najmä pokiaľ absolvujete výlety s deťmi. Pokiaľ sa chcete cítiť počas dňa plný energie, extrakt z guarany v kombinácii s kofeínom bude skvelou voľbou. Efektívny pomocník pre zlepšenie nálady a zvýšenie koncentrácie ocení každý, kto uprednostňuje prírodnú cestu pred energetickými nápojmi.

Magnézium

Stresové situácie sú pre mnohých bežnou súčasťou cestovateľských výprav. Niektorí zasa zvládajú výlety na jednotku a nemajú žiaden problém s návštevou nových krajín. Aby ste mali stres počas cestovania pod kontrolou dopĺňajte pravidelne magnézium. Magnézium plní významnú funkciu pri výrobe energie a syntéze bielkovín. Univerzálne účinky, ako sú zníženie bolesti hlavy, regulácia činnosti srdca, stabilizácia hladiny cukru v krvi a zlepšenie spánku, poteší každého cestovateľa.

Bromelain

Účinky bromelainu sú menej známe, avšak pre organizmus veľmi priaznivé. Jedná sa o tráviaci enzým, ktorý napomáha pri trávení. Navyše podporuje imunitný systém a má protizápalové účinky. Ak hľadáte prírodný doplnok, ktorý vám počas cestovania bude nápomocný, neváhajte si bromelain pribaliť do kufra. Majte trávenie na cestách pod kontrolou.

Omega3-forte

Zaradiť zdravé tuky v podobe omega3 mastných kyselín by bolo najlepšie celoročne a nie len počas dovolenkového obdobia. Organizmus nestačí na ich dostatočnú produkciu a preto je dopĺňanie vhodná alternatíva. Ich pozitívny účinok na správne fungovanie srdca a mozgu oceníte z dlhodobého hľadiska.

B-Complex

Pokiaľ si plánujete na dovolenku zobrať obmedzené množstvo batožiny, zoberte si so sebou minimálne B-complex. Ten je známy najmä vďaka univerzálnemu pôsobeniu na vaše telo. Či už hľadáte vitamín na posilnenie nervového systému, elimináciu stresu, bolesti hlavy, podporu zdravia pokožky a vlasov, prípadne zlepšenie nálady a zníženie nervozity, kombinácia týchto vitamínov sa naozaj oplatí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková