Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Lupienka

Lupienka

Nepríjemná lupienka alebo psoriáza, je stavom, kedy dochádza ku chronickému šupinatému ochoreniu pokožky. V prípade, že ste tento stav už zažili, dobre viete, že to nie je nič príjemné. A rovnako ťažké je tohto problému sa zbaviť. Toto ochorenie nie je nákazlivé, ale dostať sa do pôvodného stavu je dosť namáhavé. Preto je potrebné nastaviť sa na to aj psychicky a odolávať nepríjemnému okoliu. Lupienka má dedičný pôvod, ale spúšťačom môže byť hocičo. Napríklad nadmerný stres, slabý imunitný systém, nadváha, niektoré lieky a podobne. Najdôležitejšia je pri správnom boji zdravá strava. Je potrebné zamerať sa na svoj jedálniček a prijímať všetko, čo naše telo potrebuje v dostatočných množstvách, aby sa upravil imunitný systém a bol schopný s nepríjemnou chorobou bojovať. Čítajte ďalej ako sa lupienka prejavuje a čo je potrebné robiť, aby sme sa jej zbavili.

Charakteristika

Ako som už spomínala v úvode, ide o chronické šupinaté ochorenie pokožky. Popri genetických predpokladoch sa na vypuknutí tohto problému podieľa hlavne abnormálne správanie sa kožných buniek, ktoré je zapríčinené najmä stresom a nesprávnou výživou, ktorá je spoločným menovateľom množstva iných komplikácií v našom organizme. Ďalej to môže byť rozklad nespotrebovaných bielkovín nachádzajúcich sa v črevách, nedostatočná funkcia pečene alebo nadmerné konzumovanie nezdravých údenín, mäsa a alkoholu. Pozor si treba dávať aj na nedostatok slnečného žiarenia, ktoré nám dáva dôležitý vitamín D.

Symptómy

Lupienku alebo psoriázu spoznáme pomocou týchto symptómov:

  • Svrbľavé miesta na hlave, mierne vyvýšené
  • Hlava pokrytá bielymi šupinkami
  • Pri škrabaní nastáva krvácanie
  • Postihnuté miesta sú lakte, hruď, hlava, nechty, kolená

Pomoc

Dôležitým bodom v boji proti lupienke je zmäkčovanie šupinatých partií s následným odstraňovaním samotných šupín. Ale pozor, nemali by sme si škrabať hlavu neustále, pretože môže dochádzať ku vzniku nepríjemných drobných poranení na pokožke. Rovnako je veľmi dôležitá správna hygiena. Každodenné kúpanie a sprchovanie. Tiež by sme mali dbať na dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, aby sme zo slnka získavali vitamín D, ktorý je v boji s lupienkou nevyhnutný. V prípade stravy je potrebné konzumovať potraviny obsahujúce cholín. Cholín obsahujú najmä sójové produkty a je schopný podporovať aktivitu blúdivého nervu a rovnako zabezpečuje, aby bolo využitie bielkovín v organizme efektívnejšie. Skvelý je aj ananás a papája, pretože obsahujú enzýmy papaín a bromelín, ktoré majú podobné účinky. Zo stopových prvkov je najdôležitejší zinok. Ten nájdeme napríklad v špargli, reďkvi, kukurici, cibuli, sóji alebo strukovinách. Zinok dokáže zmierňovať prejavy lupienky.

V prípade, že chcete mať istotu, že ste do tela pridali dostatok potrebných látok, môžete si na našej stránke vybrať z množstva produktov. Môžu to byť plody v sušenej forme a to sušený BIO ananás alebo papája. Ďalej to môže byť koncentrovaný zinok alebo vitamín D v tabletách alebo tráviace enzýmy v rôznych formách.

Vyberte pre svoje telo tie správne potraviny a doplnky výživy tak, aby vaša imunita fungovala ako hodinky. Lupienka a psoriáza vás dostihnú len vtedy, keď sa o svoje telo nestaráte a nedávate mu dostatok živín pre správny vývoj. Rovnako je dôležitá aj psychika a o tú by sme sa mali tiež dostatočne starať. Relaxačné cvičenia a pravidelný oddych sú tiež dôležitou podmienkou šťastného života. Naučme sa správne jesť a oddychovať, aby sme mohli odolávať rôznym nástrahám a chorobám.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková