Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Makadamiový olej

Makadamiový olej

Každý deň čítame nové a nové informácie o tom, ako sa máme stravovať. V jednom článku sa dočítame o tom, že vajíčka máme jesť, v inom si nájdeme informáciu o tom, že vajíčka jesť nemáme. Nevieme, čo máme brať ako pravdu a, čo len ako marketingový ťah. No vždy sa nájdu potraviny, ktoré sú od prírody zdravé a prospešné pre naše telo a medzi ne, patrí aj Makadamiový olej. Vzniká z makadamiového orecha, ktorý patrí medzi najpopulárnejšie druhy orechov, vzhľadom na ich bohatú chuť a vysoký nutričný profil. Najcennejší je však olej z makadamiového orecha.

Zloženie

Makadamiový olej obsahuje približne 60% kyseliny olejovej, ktorej účinky sú, znižovanie krvného tlaku, ale aj ako prevencia proti rakovine prsníka. 19% kyseliny palmitolejovej, taktiež 1-3% kyseliny linolovej, ktorá má protizápalové vlastnosti, napomáha pri akné a zľahčuje pokožku. Olej je číry, má slabo jantárovú farbu a zanecháva v sebe jemnú chuť orechov. Jeho použiteľnosť je pomerne spektrálna, používa sa v kulinárstve, ale aj v kozmetike na vlasy, ale aj pokožku.

Účinky na zdravie

Makadamový orechový olej sa môže pochváliť vysokým obsahom prospešných mastných kyselín, ktoré ho robia ešte lepším. Triglyceridy sú tuky v krvi, čo môže byť veľmi nebezpečné pre činnosť nášho srdca, pretože môže, zvýšiť šance na aterosklerózu, čo je upchávanie tepien, zapríčiniť infarkt a mŕtvicu. Je dôležité, aby sme si znovu vyrovnali hladinu cholesterolu a skutočne znížili množstvo triglyceridov v krvi.

Energetická úroveň a antioxidačný potenciál

Makadamový olej má tiež extrémne vysoký počet kalórií, čo môže znamenať rýchle zvýšenie energie do tela.
Olej z makadamových orechov obsahuje vysokú úroveň antioxidantov, vrátane tokotrienolov, ktoré môžu mať silný vplyv na celkové zdravie tela. Antioxidanty sú molekuly, ktoré neutralizujú voľné radikály, nebezpečné vedľajšie produkty bunkového metabolizmu, ktoré môžu spôsobiť širokú škálu chronických ochorení, vrátane rakoviny, bunkovej mutácie. Vysoký obsah antioxidantov v oleji je silným doplnkom k nášmu imunitnému systému a môže pomôcť vyčistiť celý náš systém.

Zdravie očí, kože

Niektoré antioxidanty v oleji z makadamových orechov sú spojené s posilnením zdravia očí.
Jeden z ďalších antioxidantov v macadamia orechový olej, squalen, je trochu vzácny a má mimoriadne silný vplyv na našu pokožku. Squalen je prirodzene sa vyskytujúci antioxidant v našom tele. Znížuje oxidačný stres, pomáha predchádzať vráskam, vekovým škvrnám a taktiež pomáha proti starnutiu pokožky.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa len poďakovať za objednávku, ktorá mi prišla a vlastne aj celkovo za všetky. Síce mi doma vždy chvíľu trvá, kým porozbaľujem všetky tie sáčky, ale cením si, že si dávate tak záležať na bezpečnej preprave zásielky :) Na balíčky od Vás sa vždy veľmi teším.“

Jana Guráňová