Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Marhule

Marhule

Krásne oranžové, hebké a chutné plody, ktoré nás lákajú svojou chuťou a energiou sú skutočne zdravou pochúťkou. Marhule obsahujú podľa mnohých štúdií obrovské množstvá zdraviu prospešných látok a ľudia, ktorí žijú v oblastiach, kde marhule rastú bežne a hojne a konzumujú ich pravidelne, dožívajú sa dlhšieho veku než priemerný Európan. Dokonca je známe, že v marhuliach sa nachádzajú aj látky, ktoré neboli dosiaľ poriadne preskúmané. Marhule obsahujú napríklad dôležité vitamíny zo skupiny B alebo nevyhnutné karotény, vďaka ktorým majú plody nádhernú farbu. Je dobré konzumovať marhule len v čase ich zberu a dozrievania. V prípade, že máte chuť na marhuľu v zime, vedzte, že táto prešla dlhým skladovaním alebo bola vypestovaná v skleníku. A v žiadnom prípade nekonzumujeme vnútro marhuľovej kôstky. Kôstka obsahuje jedovaté látky, a preto by sa s kôstkami nemali hrať deti, pretože je tu riziko, že by ich skonzumovali. Avšak ak konzumujeme marhule v sezóne, kedy rastú a dávame si pozor na kôstky, sú tieto plody pre nás len a len pozitívom. Pozrime sa spolu na zloženie a účinky týchto zázračných plodov.

Pôvod

Marhuľa patrí do čeľade ružovitých. Jej históriu nájdeme v Indii, Pakistane alebo Číne. Obyvatelia týchto oblastí sa dožívajú v priemere o desať rokov viac ako Stredoeurópania a to hlavne z dôvodu častejšej konzumácie sladkých marhúľ. Vďaka tomu, že obsahujú obrovské množstvá karoténov posilňujú našu imunitu a pôsobia ako veľmi efektívny omladzovací prostriedok. Marhule potrebujú pre svoje správne dozrievanie teplo. V súčasnosti sa pestujú najmä v Číne, južnej Európe, severnej Afrike, Austrálii alebo Kalifornii. U nás je to s úrodou marhúľ striedavé. Závisí to však najmä od počasia. Ako mnohé iné stromy, pri skorom kvitnutí im hrozí, že drobné kvety spáli neskorý mráz.

Čo obsahujú?

Ako som už spomínala, marhule obsahujú obrovské množstvo karoténov. Tri marhuľové plody dokážu preto pokryť polovičnú dennú dávku vitamínu A potrebného pre dospelého človeka. Okrem karoténov v marhuliach nájdeme aj niacín, ktorý je schopný pôsobiť na naše nervy a zvyšovať výkonnosť, obsahujú aj veľa kyseliny listovej, ktorá ovplyvňuje krvotvorbu a naše bunky a taktiež kyselinu pantoténovú, ktorá zlepšuje našu vitalitu alebo pomáha spaľovať tuky. Taktiež nájdeme v marhuliach dôležitý vitamín C, ktorý podporuje našu imunitu.

Blahodarné účinky na organizmus

Marhule nám dokážu pomáhať v rôznych oblastiach:

  • Spomaľujú starnutie
  • Zlepšujú náladu
  • Odstraňujú únavu
  • Podporujú imunitu
  • Blahodarne pôsobia na sliznice
  • Spevňujú pokožku
  • Posilňujú vlasy a nechty
  • Urýchľujú tvorbu buniek
  • Zmierňujú astmatické prejavy

V prípade, že marhule sa vám zapáčili, naša stránka vám ponúka viacero výrobkov, ktoré uspokoja vašu potrebu okúsiť účinky týchto plodov na vlastnej koži. Môžete si napríklad vybrať sušené BIO marhule alebo bezlepkový marhuľový puding na prípravu chutných dezertov alebo aj prírodný, za studena lisovaný marhuľový olej, či marhulové jadrá. Je na vás, čo zvolíte, každý produkt má skvelé zloženie a obsah výživných látok.

Marhule sú skvelých prostriedkom, ktorý blahodarne pôsobí na mnoho oblastí v našom organizme. Či už obľubujete čerstvé marhule, sušené alebo dezerty a jedlá, v ktorých sa marhule nachádzajú, všetko obsahuje nezameniteľnú kombináciu látok, ktoré pomáhajú organizmu. Doprajte svojmu telu tieto plody a vaše telo bude spokojné.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes mi prišiel nákup. Som maximálne spokojná. Veľmi pekne ďakujem i za pribalené darčeky. Určite ešte u vás budem nakupovať a rada vás odporúčim svojim známym.“

Ing. Pšenková