Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Marhule pre krásu

Marhule pre krásu

Práve nastal čas, kedy z každej domácnosti rozvoniava úžasný marhuľový lekvár alebo vrcholia prípravy na marhuľový kompót. Áno, je sezóna marhúľ, čo neznamená len doplnenie zásob v komore na chladné obdobie, ale rovnako doplnenie vitamínov v podobe čerstvých plodov. Marhule sú lákavé nielen svojou nádhernou oranžovou farbou a jemnou kožou, ale rovnako vynikajúcou chuťou, ktorej odolá len málokto. Marhule sú zdrojom mnohých látok, ktoré sú prospešné okrem iného najmä pre našu pokožku, vlasy a nechty. O marhuliach sa však všeobecne hovorí ako o plodine, ktorá má silné protirakovinové účinky najmä vďaka veľkému obsahu vitamínov zo skupiny B-komplexu. Práve pre tieto účinky by ste si ju mali zamilovať. A ja si hneď jednu idem dať. Mňam.

Jeden z najrozšírenejších stromov na planéte

Marhule sú jedným z najrozšírenejších stromov na tejto planéte. Tieto dreviny pochádzajú z Číny a dodnes tam divo rastú. Strom je schopný narásť až do výšky 10 metrov. Marhuľu na spiatočnej ceste z Indie do Grécka priviezol Alexander Veľký. Neskôr sa dostala do Ríma a postupne sa odtiaľ jej pestovanie rozšírilo po celom Stredomorí. V 18. storočí sa dostala do Severnej Ameriky. Dokonca ju na jednej zo svojich ciest vzali americkí astronauti na Mesiac. Úžasné, však?

Cenné látky v zložení marhúľ

Marhule sú skvelé na akékoľvek konzumovanie. Obsahujú veľmi málo kalórií, a preto sú vhodné pri odtučňovacej diéte. Sú bohaté na alkalické minerálne soli, čo znamená, že v organizme majú zásaditú reakciu. Sú známe svojim nízkym obsahom sodíka a vysokým zastúpením draslíka. Okrem toho aj fosforu, mangánu, bóru a podobne. Sušené marhule sú skvelým zdrojom proteínov a železa. Najdôležitejšou zložkou, či už sušených alebo čerstvých marhúľ je provitamín A. Vďaka nemu majú marhule vysokú terapeutickú hodnotu.

Kedy marhule konzumovať?

Samozrejme vždy, keď na marhule máme chuť a máme k nim prístup. Sú však oblasti, v ktorých nám výborné pomáhajú. Tu je niekoľko z nich.

  • Pomáhajú očiam
  • Odstraňujú anémiu
  • Blahodarne pôsobia na našu kožu
  • Podporujú naše sliznice
  • Odstraňujú nervové poruchy
  • Bojujú s malátnosťou
  • Podporujú chuť do jedla
  • Odstraňujú nervozitu
  • Podporujú imunitu
  • Odstraňujú ekzémy a infekcie

Príprava a využitie marhúľ

Je viacero spôsobov ako marhule konzumovať. Buď sú to marhule čerstvé, ďalej sušené alebo konzervované v podobe kompótov a lekvárov. Môžete si naordinovať aj marhuľovú kúru, ktorá bude trvať 15 dní. Počas tejto kúry sa konzumuje ½ kg marhúľ denne. Najlepšie ako večera. Uvidíte, že vám pomôže.

V prípade, že chcete mať marhule po ruke celý rok, môžete si vybrať z ponuky produktov na našej stránke. Či už sú to sušené BIO marhule, rôzne výrobky, ktorých súčasťou marhule sú, napríklad ovocné tyčinky, zdravé pudingy alebo marhuľové jadrá, ktoré sú zdrojom mnohých látok. Je na vás, čo si vyberiete.

Marhule sú jednou z plodín, ktoré nám dodávajú množstvo skvelých látok a blahodarne ošetrujú našu pleť. Pre každú ženu je to dokonalé ovocie. Preto by sme vo svojich jedálničkoch na marhule nemali zabúdať a vychutnať si ich najmä v týchto dňoch.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Už sa teším na zdravé mňamky od vás. Máte super eshop, aj ceny sú celkom primerané ;-)“

Marienka Hasprová