Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Mikuláš nadelí sladké dobroty

Mikuláš nadelí sladké dobroty

Od malička sme sa každý rok tešili na ten veľký večer, keď nám Mikuláš nadelí sladké dobroty. S radosťou pripravujeme mikulášske prekvapenia pre našich najmenších a sledujeme ako im žiaria očká, keď si ráno v topánke nájdu balík plný sladkostí. Stále sa nájde veľa z nás, ktorých poteší aj v dospelosti byť obdarovaný sladkou dobrotou. Rozdávať a príjmať maškrty je skrátka obľúbené pre všetkých z nás. V našom článku sme pre Vás vymysleli pár tipov, ako pripraviť lákavý mikulášsky balíček, ktorý tvoria trošku zdravšie alternatívy obľúbených dobrôt, avšak stále lákavé pre všetkých maškrtníkov.

Obľúbené slané chipsy sa dajú zameniť menej známou, no o to zaujímavejšou variantou- ovocnými chipsami. Kto by si nepochutil napríklad na jablkových chipsoch, ktoré tvoria sušené jablká poliate kvalitnou horkou čokoládou? Skvelý zdroj vlákniny a sladkosť v jednom. Okrem jabĺk, sú skvelou alternatívou kokosové chipsy. Kokos ponúka nášmu telu rovnako tak, ako i jablko, zásobu potrebnej vlákniny.
Ovocné chipsy nemusia byť lákavé pre každého. Kto nemá rád ovocie, môže mať však rád zeleniu, no nie? Vyskúšali ste už rôzne alternatívy zeleninových chipsov? Tento rok na Mikuláša to môžete zmeniť. Zaujímavou novinkou sú i svačinkové snacky vyrobené z obilniny zvanej quinoa. Mikulášsky balíček by obohatili nie len o slanú dobrotu, ale i o vysoký obsah vitamínov, minerálov a bielkovín, ktoré quinoa obsahuje.

Kto by nemal rád čokoládové nátierky, ktoré potajme vyjedáme lyžičkou, keď nás nikto nevidí? Páčila by sa Vám alternatíva nátierky, vyrobenej z orieškov? Lahodné, jemné orieškové maslo má nie len skvelú chuť, ale i nižšie kalorické hodnoty v porovnaní s klasickými čokoládovými nátierkami, ktoré všetci tak milujeme. Orieškové varianty si zamilujete rovnako a budete ich tajne vykrádať lyžičkami.
Čokoláda. Mliečna, biela, karamelová, oriešková...a všetky chutia tak skvelo však? Benefity vysokopercentnej čokolády však siahajú v porovnaní s klasickou čokoládou oveľa ďalej. Horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa je lákavým zdrojom antioxidantov. Má protizápalové účinky. Jej konzumácia predchádza vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Ďalšou skvelou alternatívou sú maškrty, ktoré nesú prívlastok- proteínové. Sú ideálne vďaka nízkemu obsahu cukru a vysokému podielu bielkovín. Tieto sladkosti zaženú našu chuť na sladké a vďaka bielkovinám, budeme sýty dlhšiu dobu.

Chuť na sladké je často zaháňaná ovocím. Každý Mikulášsky balíček si priam pýta o pár milovaných mandarínok, bez nich by predsa Vianoce neboli to pravé! A na záver, nezabudnite pre tých nezbednejších pribaliť do ich balíčka aj varechu, nech nie je len plný skvelých maškŕt.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“

Renáta Bartková