Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Močové cesty bez zápalu

Močové cesty bez zápalu Zimné studené počasie a nedostatočné oblečenie nám spôsobujú rôzne prechladnutia, chrípky, ale aj zápaly močových ciest. Avšak vplyv na vznik zápalu má aj tehotenstvo či oslabený imunitný systém. Ak máte zápal močových ciest, znamená to, že sa vo vašom močovom mechúre premnožili baktérie. Ženy trpia touto chorobou 20 až 50 krát častejšie ako muži.

Príznaky zápalu a jeho príčiny
Ako vždy aj teraz si povedzme, aké sú príznaky tohto bolestivého ochorenia. Časté nutkanie ísť na toaletu, bolesť či pálenie pri močení, krv v moči, bolesť v podbrušku, ale aj boku či dokonca v chrbea, horúčka a slabosť sú asi najjasnejšími príznakmi toho, že máte zápal močových ciest.
Riziko, že toto ochorenie dostanete sa zvyšuje, ak máte močové či ľadvinové kamene, pri menopauze, pri výtoku či zväčšenej prostate. Zápal však často nastáva aj v tehotenstve, kedy sa mení pH sliznice. K ďalším príčinám vzniku zápalu patrí aj zlá hygiena či ďalšie ochorenia, ako napríklad cukrovka či dna. Toto ochorenie môže vypuknúť aj vtedy, ak máte oslabený imunitný systém, zlý životný štýl, fajčíte a pijete alkohol. K ďalším príčinám radíme i hormonálne zmeny, ale aj pohlavný styk.
Pokiaľ však zmení váš moč farbu, myslíme tým, že stmavne, objaví sa v ňom krv, pridruží sa horúčka a bolesti, určite neváhajte a vyhľadajte lekára.

Liečba zápalu močových ciest
Po tom, ako lekár vyšetrí moc a zápal sa potvrdí, nasadí vám lieky. Ak ide o ľahší zápal, nasadí rastlinné lieky, ak ide o ťažší priebeh, antibiotiká. Tie je nutné užívať podľa inštrukcií lekára, aj keď bolesť či iné príznaky už nemáte.
Rovnako vám odporučí pokoj, piť veľa tekutín, teplo, ale aj teplý kúpeľ a vitamín C. Ten totiž okysľuje moč a zabráni tak nadmernému množeniu baktérií.

Prevencia
Rovnako sa vitamín C odporúča aj pri prevencii, a to nielen pri zápale močových ciest. Avšak ak trpíte opakovanými zápalmi, na vitamín C by ste mali myslieť oveľa viac. Ako ďalšie treba mať na pamäti dostatok tekutín, ktoré prečistia nielen obličky, ale aj mechúr a močovody, odporúčame aj bavlnenú bielizeň a dobrú hygienu. Pozor si treba dávať aj pri bežnom prechladnutí a nepodceňovať ho.
Vedeli ste, že až 90 percent ľudí si spomenie na prevenciu až počas choroby? Opäť opakujeme, že pri opakovanom zápale močových ciest je prevencia priam nutná. Toto ochorenie je veľmi časté, preto vám odporúčame niekoľko produktov, ktoré prečistia nielen vaše močové ústrojenstvo, ale aj obličky či pečeň.

Uritabs - ideálny pri častých zápaloch, pretože má silné antibakteriálne účinky, uľaví vám od pálenia a bolesti a podporí rast dobrých baktérií v črevnom trakte.

Brusnice - tento produkt pomáha predchádzať zápalom tým, že zabraňuje baktériám, aby sa uchytili na stenách močových ciest. Zároveň má aj výrazné antibakteriálne účinky.

Chanca piedra - tento produkt obsahuje látky, ktoré spomaľujú tvorbu obličkových kameňov, má antibakteriálne účinky, podporuje imunitný systém a má aj protizápalový účinok práve na sliznicu močových ciest.

Žihľava - aj tento produkt je ideálny ako prevencia proti zápalu močových ciest. Priaznivo totiž pôsobí na pečeň aj obličky a upravuje metabolické poruchy. Zároveň posilňuje aj imunitný systém.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle a bezproblemove dodanie objednavky.“

Samasova