Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Molekulárny vodík - tajomstvo života

Molekulárny vodík - tajomstvo života

V dnešnom článku vám predstavíme zázračné účinky molekulárneho vodíka - plynu, ktorý sa ako efektívny antioxidant dokáže popasovať so škodlivými voľnými radikálmi.

Pekne od začiatku

Poďme však pekne po poriadku. Za starnutím a rôznymi chorobami, ktoré postihujú náš organizmus môže takzvaný oxidatívny stres. Je to výsledok nerovnováhy medzi prooxidačnými a antioxidačnými faktormi v organizme, pričom prooxidačné prevažujú. Oxidatívny stres, alebo oxidáciu spôsobujú voľné radikály, teda molekuly bez elektrónov. Práve voľné radikály sú pre náš organizmus škodlivé. Keďže nemajú elektróny, „berú“ si ich z čohokoľvek okolo nich - z DNA, bunkových membrán, tukov a pod.

Oxidatívny stres je spájaný s približne 90% všetkých chorôb. Môže zapríčiniť napríklad zápaly, ochorenia srdca, pľúc, obličiek, Alzheimerovu či Parkinsonovu chorobu, dnu ale aj rakovinu. Taktiež spôsobuje starnutie organizmu a jeho buniek.

Vodík ako odpoveď

Vedci postupne objavili spôsob, ako bojovať proti chorobám spôsobeným oxidatívnym stresom, teda prevahou prooxidačných faktorov v organizme. Molekuly vodíka sú vďaka ich vlastnostiam schopné viazať sa s inými prvkami periodickej tabuľky a teda pôsobiť v ľudskom tele ako selektívny antioxidant, ktorý zlikviduje iba nebezpečné radikály v akejkoľvek koncentrácii, ale tie užitočné zachová. Molekulárny vodík je 863-krát účinnejší než koenzým Q10, 221-krát účinnejší než polyfenoly a 176-krát účinnejší než vitamín C. Vodík H2 bol tiež preukázaný ako účinný nástroj pre športovcov v oblasti výkonnosti i zotavovania.

Prečo je vodík najsilnejší antioxidant?

  • Ako najmenšia molekula v celom vesmíre dokáže preniknúť do buniek hlbšie ako ktorýkoľvek iný antioxidant,
  • Nemá žiadne vedľajšie účinky,
  • Eliminuje iba škodlivé radikály,
  • Zvyšuje schopnosť organizmu bojovať s voľnými radikálmi.

Ako vodík prijímať do tela?

Existuje niekoľko spôsobov, ako možno vodík účinne dostať do ľudského organizmu:

  • Pomocou inhalácie,
  • Intravenózne, pomocou injekcie,
  • Prostredníctvom kvapiek do očí,
  • Pomocou vodného kúpeľa,
  • Pomocou pitia vodíka rozpusteného vo vode.
Pitná voda obsahujúca molekulárny vodík je najpraktickejším a najefektívnejším spôsobom, ako odstrániť voľné radikály a oxidatívny stres. V našej ponuke nájdete prenosný generátor vodíkovej vody

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zasielka prisla v poriadku.Velmi pekne dakujem za jej rychle dorucenie a darcek navyse.“

Morhac