Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Monoi

Monoi

Príroda ponúka mnoho účinných pokladov, ktoré sú neoceniteľným zdrojom živín pre naše telo. Jedným z nich je aj Monoi, alebo v preklade vonný olej. Na Slovensku je tento olej pravdepodobne pomerne neznámy, v Európe je však už dlhé roky populárny.

Poklad z Tahiti

Pôvod oleja Monoi pochádza z Tahiti a jeho vznik môžeme datovať až do obdobia pred 2000 rokmi. Tento olej je zmesou kokosového oleja a Gardénie tahitskej, vzácneho kvetu, ktorý je považovaný za národný symbol Tahiti. Kvety Gardénie tahitskej sa zbierajú ručne ešte pred vykvitnutím a na 15 dní sa vkladajú do kokosového oleja, do ktorého okrem nádhernej vône uvoľnia všetky účinné látky.

Olej Monoi je dlhodobo súčasťou kultúry domorodcov vo Francúzskej Polynézií. Aplikovali ho napríklad na pokožku novorodencov ako ochranu pred dehydratáciou v horúcom počasí a zároveň aj v opačnom prípade, teda pri chladnejších teplotách.

Olej pre krásu i zdravie

Vonný olej Monoi je všestranný prostriedok, ktorý Polynézanky už stáročia používajú na telo i vlasy. Svojimi hydratačnými, výživovými a zjemňujúcimi účinkami môže byť tento olej rovnocennou alternatívou kvalitných kozmetických prípravkov. Vďaka jeho jedinečným vlastnostiam ho domorodci dokonca nazývajú „posvätným“. Pokožku dokonale zjemňuje, hydratuje a pomáha ju chrániť pred vonkajšími vplyvmi, preto je ideálnym najmä období, kedy je pokožka vystavená väčšiemu množstvu slnečného žiarenia. Zároveň účinne bojuje proti známkam starnutia, minimalizuje vrásky a navracia pokožke jas.

Vonný olej Monoi pomáha aj pri suchej pokožke hlavy, suchých vlasoch a rozštiepených končekoch. Na vlasy ho môžete naniesť pred umytím vlasov ale takisto aj po umytí, pre lepšie rozčesanie. Olej vaše vlasy zároveň nádherne prevonia exotickou vôňou.

Ako ho teda použiť?

  • Na telo aj vlasy po sprche či kúpeli,
  • Po plávaní či pobyte na slnku (olej dokonale chráni pred slnkom, vetrom, morskou aj chlórovou vodou z bazéna),
  • Zábal na vlasy pred umytím,
  • Alternatíva pleťového krému.

Postupom času sa olej Monoi stal populárnym nie len v Európe, ale aj v USA. Práve tento fakt spôsobil nárast produkcie nekvalitných kópií, čo viedlo k zavedeniu ochrannej známky „Monoi de Tahiti“ v roku 1992, ktorá potvrdzuje pravosť pôvodu produktu a postupu jeho výroby. Svoj vlastný olej Monoi olej si môžete objednať napríklad aj TU >>

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vám poďakovať za expresne rýchle vybavenie mojej objednávky. Keď som si tovar objednávala, mali ste na stránke informáciu, že tovar naskladňujete a malo by to trvať cca 2-4 dni. Tak som rátala s tým, že doručenie bude trvať aj týždeň. Nakoniec to bolo tak, že v pondelok som objednávala a v stredu som už mala tovar na Zásielkovni. Taký servis nemajú hocikde. Som za takýto rýchly servis veľmi vďačná a určite to nebol môj posledný nákup u Vás.“

Zelinková