Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Môžu zelené riasy prispieť nášmu telu

Môžu zelené riasy prispieť nášmu telu

Odpoveď na túto otázku je jednoznačná - áno! Zelené riasy - Chlorella a Spirulina si našli na našom trhu miesto pod štítkom „superpotravina“ a dnes ich ani inak nemožno nazvať, pretože kritéria superpotravín spĺňajú všetkými desiatimi. Marketingové označenie superpotravina si vyslúžia potraviny, ktoré obsahujú veľké množstvo zdraviuprospešných látok, či makroživín alebo mikroživín. Chlorella a Spirulina majú medzi doplnkami výživy jedinečné miesto, pretože sú zdrojom ľahko vstrebateľných živín, ktoré nie sú pre ľudský organizmus toxické. Sú významnými zdrojmi dôležitých komponentov našej stravy.

Zelená riasa Chlorella patrí medzi sladkovodné riasy, ktoré žijú na našej planéte už viac ako tri miliardy rokov. Tomuto zázraku začali venovať svoju pozornosť mikrobiológovia v 19.storočí, postupne začala zaujímať čoraz viac výskumníkov predovšetkým kvôli svojmu vysokému obsahu bielkovín. Tvoria 45 až 58 % jej obsahu. Chlorella je bohatým zdrojom esenciálnych aminokyselín, predovšetkým leucínu. Chlorella ponúka vysoký obsah vitamínu B, železa i kyseliny listovej. Medzi jej najznámejšie druhy radíme Chlorellu pyrenoidosa a Chlorellu vulgaris. Táto výnimočná riasa je dosť náročnou na pestovanie, voda v ktorej rastie musí byť dokonale čistá, avšak náročnosť i náklady na jej pestovanie a spracovanie nepochybne stoja za výsledok.

Skvelou schopnosťou Chlorelly je, že dokáže prostredníctvom celulózy, ktorú obsahuje,viazať na seba ťažké kovy a toxíny, postupne ich odvádzať z tela vylučovacou sústavou a krok po krôčiku detoxikovať týmto spôsobom organizmus. Ľudský organizmus celulózu nedokáže stráviť a teda je vylučovaná aj spolu s toxickými látkami z tela von. Sušina zelenej riasy Chlorelly obsahuje viac ako 10% vlákniny. Chlorella vďaka svojmu obsahu vlákniny pozitívne vplýva na optimálne trávenie. Užívanie Chlorelly pozitívne vplýva i na imunitný systém a podporuje hojenie povrchových zranení. Zelený zázrak sladkých vôd úspešne bojuje i proti únave a nabíja telo energiu a vitalitou.

Sladkovodná sinica Spirulina je nositeľkou vysokého obsahu chlorofylu. Spirulina, zelená riasa príbuzná zázračnej Chlorelle je pôvodom z Ameriky, vyskytuje sa najmä v tropických a subtropických jazerách a dnes je najviac pestovaná najmä v Japonsku. Predstavuje komplexnú potravinu s vysokým obsahom bielkovín, ktoré sú niekoľkokrát ľahšie stráviteľné ako bielkoviny z mäsa. Podobne, ako Chlorella, je i Spirulina pre ľudské telo prospešná vďaka obsahu vitamínu B, železa, betakaroténu alebo napríklad modrého fytociánínu, ktorý je účinnou fytochemikáliou proti rakovine. Spirulina je spájaná so snahou o redukciu hmotnosti, pretože obsahuje fenylalanin potláčajúci chuť na sladké. Pôsobí ako probiotikum, predchádza zápche a pomáha i pri žalúdočných vredoch. Množstvo železa, ktoré nášmu organizmu ponúka- pomáha pri tvorbe krviniek a problémoch s chudokrvnosťou. Sinica Spirulina znižuje hladinu cholesterolu a napomáha pri liečbe kardiovaskulárnych problémov. Podporuje imunitný systém a zlepšuje celkovú psychickú pohodu organizmu.

Odporúčaním dávkovaním prášku Chlorelly a Spiruliny je 1 až 2 čajové lyžičky denne. Dávkovanie tabliet sa v priebehu dvoch týždnov navyšuje z jednej tablety trikrát denne na sedem tabliet trikrát denne.Tablety je ideálne užívať po jedle a odporúčajú sa užívať deťom až od troch rokov. Konzumácia chlorelly a spiruliny nie je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Uzasne sluzby, moja poklona :)“

Klaudia V.