Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Najchutnejší vianočný punč

Najchutnejší vianočný punč Najkrajšie sviatky v roku sú predo dvermi a my sme pre vás pripravili niekoľko receptov toho najlepšieho punču, aký ste kedy pili. Tak vyskúšajte jeden z našich, či už alkoholických, či nealkoholických punčov. Tu sú.

Punčové vianočné čaro
Na prípravu tohto priam zázračného punču budete potrebovať „sedemdecku“ suchého červeného vína, asi pol litra vody, šťavu z jedného pomaranča a polovice citróna, 0,25 l rumu, 100 g kryštálového cukru, jednu paličku celej škorice, klinčeky a rôzne ovocie, napríklad jablko, pomaranč či mandarínku pokrájané na kocky.
Najprv si dajte variť vodu s cukrom, keď sa cukor rozpustí pridávajte postupne víno, klinčeky, škoricu, rum a šťavu z citrusov. Nechajte len na chvíľočku speniť a môžete podávať s nakrájaným ovocím.

Punč z nádychom Ruska
Na prípravu tohto punču budete potrebovať asi pol litra ruského čaju, pol litra bieleho suchého vína, 200 g cukru, kôru z polovice pomaranča a polovice citróna, jednu celú škoricu, klinčeky, šťavu z jedného pomaranča a jedného citróna, 2 dcl rumu a trošku voňavého koňaku.
Najprv si uvarte čaj, pridajte do neho cukor a nechajte rozpustiť. V druhom hrnci si zmiešajte víno so šťavami a kôrou z citrusov, pridajte klinčeky a uveďte do varu. Potom hrniec odstavte a pridajte ešte koňak a rum. Nakoniec zmiešajte čaj s vínom a je to.

Hrozienkový punč
Na prípravu tohto netradičného punču budete potrebovať liter červeného vína, kryštálový cukor podľa chuti, 4 dcl rumu, 2 citróny, klinčeky, celú škoricu, hrozienka a mandarínky.
Postup je nasledovný: víno dáme variť na sporák, pridáme šťavu z citrónov, cukor, škoricu, klinčeky a privedieme do varu. Víno len speníme, nevaríme dlho. Do takéhoto horúceho nápoja pridáme hrozienka a mandarínky nakrájané na kocky. Keď nápoj mierne vychladne, pridáme rum.

Punč aj pre deti
Tento punč je bez alkoholu, takže ho pokojne môžete pripraviť a ponúknuť deťom. Na jeho prípravu potrebujete hroznový džús, šťavu z niekoľkých pomarančov, jablko, cukor, celú škoricu a klinčeky. Do hrnca dáte variť hroznový džús, pridáte trochu vody (namiesto vody môžete použiť aj škoricový, jablkový či iný čas) na zriedenie, vhodíte nakrájané jabĺčko, klinčeky, škoricu, prípadne dochutíte cukrom. Na ozdobu môžete použiť rôzne ovocie, napríklad aj maliny, ktoré deti môžu z pohárov vyjedať.

Tak na zdravie a prajeme vám veselé Vianoce a šťastný nový rok!
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za promptné vybavenie objednávky a milý prístup kolegyne, ktorá obj. vybavovala.“

Monika Valachovičová