Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Najčistejšia soľ z Himalájí

Najčistejšia soľ z Himalájí

Asi pred 200 miliónov rokmi, sa kryštalická morská soľ v pohorí Himalájí prekryla lávou. Vzhľadom na to, že následne bola obalená snehom a ľadom, bola po celé tisícročia chránená pred vonkajšími vplyvmi, ťažkými kovmi a pesticídmi. Práve preto sa považuje za najčistejšiu soľ, ktorú možno na planéte nájsť. Pred tým, než si nájde cestu do našich domovov a obchodov, ,,ťaží“ sa ručne a jej prirodzené ružové sfarbenie svedčí o prítomnosti cenných stopových prvkov.

Aké sú výhody užívania ružovej soli?

  • Obsahuje rovnaké stopové minerály a prvky, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele.
  • Pri konzumácii tejto soli, prijmete v jednej porcii menej sodíka v porovnaní s bežnou stolovou soľou.
  • Ďalšou skvelou vecou je to, že vďaka svojej jedinečnej bunkovej štruktúre, sú minerály v tejto soli v koloidnej forme, čo znamená, že sú dostatočne malé, aby ich naše bunky dokázali ľahko absorbovať.
  • Podporuje zdravé cievy.
  • Podporuje zdravie pľúc a dýchací systém.
  • Podporuje stabilnú rovnováhu pH vo vnútri buniek.
  • Pomáha redukovať príznaky starnutia.
  • Je vhodná ako prevencia pred vznikom svalových kŕčov.
  • Pomáha posilniť kosti.
  • Priaznivo ovplyvňuje vysokú hladinu krvného tlaku.
  • Pomáha zlepšiť krvný obeh.
  • Prispieva k detoxikácii tela od ťažkých kovov.

Ružová soľ vs. stolová soľ vs. morská soľ

Stolová (kuchynská) soľ - je zbavená väčšiny svojich minerálnych látok, s výnimkou sodíka a chloridu. Počas procesu spracovania sa bieli, čistí s použitím chemických látok a potom sa zahrieva pri extrémne vysokých teplotách. Jód, ktorý sa pridáva do kuchynskej soli je takmer vždy syntetický a naše telo ho tak nedokáže správne absorbovať.

Morská soľ - je síce lepšou voľbou ako kuchynská soľ, no aj tak je spracovaná.

Ružová (Himalájska) soľ - obsahuje 84 minerálov, bez akéhokoľvek chemického spracovania alebo zlepšenia. Ako prírodný zdroj sodíka pomáha regulovať krvný tlak, kontrolovať svalové kontrakcie, nervové prenosy a funkcie srdca. Okrem sodíka v nej možno nájsť vysoký podiel železa, horčíka, fosforu, vápnika, draslíka a chloridov. Tiež obsahuje stopy bóru, fluoridu, jódu, zinku, selénu a medi, z ktorých sú všetky nevyhnutné pre naše zdravie. Jej chuť je navyše neporovnateľne lepšia a jemnejšia. Ako náhle ju ochutnáte, už nikdy nedáte prednosť iným druhom soli.

Je všeobecne známe, že vysoké dávky sodíka, teda aj nadmerná konzumácia Himalájskej soli, prispieva k vysokej hladine krvného tlaku a zadržiavaniu vody v tele. Čiže ak máte problém s hladinou krvného tlaku obmedzte príjem sodíka na 1 500 mg denne (cca 3/4 ČL). Ak nemáte žiadne zdravotné problémy odporúčané množstvo sodíka je približne 2 300 mg.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ste spoľahlivý, rýchly internetový obchod. Vôbec nemám obavu nakupovať. Ďakujem“

Rimma