Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Najlepšie antioxidanty na svete

Najlepšie antioxidanty na svete Čučoriedky, černice, fazuľa, vlašské orechy či škorica sú vynikajúce antioxidanty. My vám však ponúkame zoznam top 5 druhov ovocia na svete, ktoré je bohaté na antioxidanty. A budete prekvapení, koľko z nich rastie vo vašej záhrade.

Najprv si však povedzme, čo sú to antioxidanty a načo ich ľudské telo potrebuje. Antioxidanty sú látky, ktoré zabraňujú, alebo obmedzujú oxidáciu v ľudskom tele. Antioxidanty sa však dávajú aj do potravín, aby predĺžili ich životnosť. Antioxidanty chránia bunky v našom tele pred voľnými radikálmi, a tým spomaľujú starnutie celého organizmu. Aj antioxidanty ako mnoho iných látok, môžeme rozdeliť na prírodné a umelé či syntetické. Prírodné antioxidanty sú napríklad flavonoidy, triesloviny, či niektoré kyseliny, napríklad kyselina askorbová, a teda vitamín C. Antioxidanty, okrem toho, že spomaľujú starnutie, slúžia aj ako prevencia pred rakovinou, pred srdcovo-cievnymi chorobami, znižujú cholesterol, prečisťujú organizmus.
A teraz už sľúbený zoznam top 5 druhov ovocia s najvyšším obsahom antioxidantov.
Čučoriedky
Čučoriedky sú jedným z najlepších antioxidantov na svete. Čučoriedky sú totiž bohaté na látky - antokyany, ktoré chránia srdce. Čučoriedky obsahujú aj vitamín A, E, C, B1, B2 a B6, ďalej sú to minerály ako dusík, vápnik, fosfor, horčík, železo a zinok. Čučoriedky sú ideálne ako antioxidanty aj pre seniorov, pretože chránia mozog, zlepšujú pamäť i videnie a dokonca zmierňujú účinky i Alzheimerovej choroby.

Černice
Černice podobne ako čučoriedky a tmavé hrozno obsahujú antokyany. Práve vďaka nim majú svoju tmavú farbu. Zároveň sú však vynikajúcimi antioxidantmi. Černice obsahujú aj mnoho vitamínu C, E, A a vitamíny skupiny B. Z minerálnych látok sú to fosfor, vápnik, horčík, draslík a železo. Okrem toho sú bohaté aj na vlákninu. Podľa vedcov čučoriedky pomáhajú predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam a taktiež znižujú riziko vzniku rakoviny.

Hrozno
Hrozno je jedným z najlepších antioxidantov, pretože obsahuje vitamíny C, E a vitamíny skupiny B (kyselinu listovú), minerálne látky, a to najviac draslík, ktorý sa priamo zúčastňuje na očisťovaní tela. Pomáha totiž odstraňovať škodlivé látky z ľudského organizmu. Hrozno však obsahuje aj vlákninu, má močopudné účinky a pôsobí ako energetická bomba.

Jahody
Podobne ako predchádzajúce ovocie, aj jahody sú bohaté na vitamín C, A, E, B a minerálne látky ako draslík, bór, fluór či kobalt. Jahody podporujú činnosť mozgu, nervovej sústavy a štítnej žľazy, pomáhajú spaľovať tuk a dokonca zvyšujú sexuálnu výkonnosť. Sú však aj vynikajúcim antioxidantom, pomáhajú zbaviť naše telo škodlivých látok.

Maliny
Posledným top antioxidantom, ktorý môžete pestovať doma na záhrade sú maliny. Maliny obsahujú mnoho polyfenolických zlúčenín, čo sú vlastne rastlinné chemické látky, ktoré pôsobia ako silné antioxidanty. Maliny preto slúžia ako prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a rakovinou. Rovnako maliny bojujú aj proti zápalom.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“

Adamcová